Overzichtspagina

  1. 21 september 2017

    Veel belangstelling voor MVO gastlessen binnen smaakmissie oliën en vetten

    De zes gastlessen binnen de Smaakmissie oliën en vetten, die MVO dit najaar gaat geven, zijn direct volgeboekt. Deze gastlessen zullen gegeven worden in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Na deze gastlessen zijn de leerlingen op de hoogte van de gezondheidseffecten en functionaliteit van olie en vet. Ze gaan zelf aan de slag met het maken van margarine en er wordt een leuke quiz gespeeld.
    Lees meer
  2. 6 september 2017

    De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

    Op 5 september 2017 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  3. Voedselconsumptiepeiling 2012-2014 vergeleken met Richtlijnen goede voeding

    Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft door middel van een voedselconsumptiepeiling gekeken hoe volwassenen (19-79 jaar) aten tussen 2012 en 2014. Dit hebben ze vergeleken met de Richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad. Uit dit onderzoek blijkt dat van de geconsumeerde smeer- en bereidingsvetten twee derde zacht of vloeibaar is.
    Lees meer
  4. Zweden wil vitamine D inname bevolking verhogen

    Het Zweedse nationale bureau voor de Voeding Livsmedelsverket heeft op 9 mei 2017 opnieuw een ontwerp-besluit aangemeld bij de Europese Commissie over verplichte verrijking van diverse voedingsmiddelen met vitamine D, waaronder (vloeibare) margarines. Het doel van het voorstel is het verhogen van de vitamine D inname van de Zweedse bevolking.
    Lees meer
  5. De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

    Op 25 april 2017 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  6. Oliën en vetten: kies gezond en lekker

    MVO introduceert een nieuwe folder voor consumenten over waarom oliën en vetten passen in een gezonde voeding. De folder bevat informatie over smeren, bakken, braden, frituren en oliën en vervangt daarmee vier deelfolders over deze onderwerpen. In de folder wordt benadrukt dat kiezen voor oliën en vetten natuurlijk, gezond en lekker is.
    Lees meer
  7. 20 december 2016

    Verslag MVO themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën- en vettensector’


    Lees meer
  8. MVO Themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën en vettensector’

    Op maandagmiddag 12 december 2016 organiseert MVO de themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën en vettensector’. De bijeenkomst zal plaatshebben bij het Planetarium in Amsterdam. Ir. Marielle Bordewijk van Strategic Food Design zal een uiteenzetting geven van de huidige en komende consumententrends op het gebied van levensmiddelen. Verder komen aan bod trends in technologie, trends in levensmiddelen wetgeving en de laatste ontwikkelingen op het vlak van 3D foodprinting.
    Lees meer
  9. Agenda 25e sessie Codex Committee Fats and Oils


    Lees meer
  10. 31 oktober 2016

    Vinkje verdwijnt en Minister zet in op voedingsapp

    Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft besloten de toestemming van het gebruik van het Vinkje als voedingskeuzelogo te beëindigen met een overgangstermijn tot oktober 2017. De minister geeft de voorkeur aan een app die individuele consumenten voedingsinformatie geeft. Het Voedingscentrum heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen de app te ontwikkelen. Er wordt nog wel onderzocht welke toegevoegde waarde het gebruik van een logo kan hebben naast de app.
    Lees meer