Overzichtspagina

  1. Oliën en vetten: kies gezond en lekker

    MVO introduceert een nieuwe folder voor consumenten over waarom oliën en vetten passen in een gezonde voeding. De folder bevat informatie over smeren, bakken, braden, frituren en oliën en vervangt daarmee vier deelfolders over deze onderwerpen. In de folder wordt benadrukt dat kiezen voor oliën en vetten natuurlijk, gezond en lekker is.
    Lees meer
  2. 20 december 2016

    Verslag MVO themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën- en vettensector’


    Lees meer
  3. MVO Themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën en vettensector’

    Op maandagmiddag 12 december 2016 organiseert MVO de themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën en vettensector’. De bijeenkomst zal plaatshebben bij het Planetarium in Amsterdam. Ir. Marielle Bordewijk van Strategic Food Design zal een uiteenzetting geven van de huidige en komende consumententrends op het gebied van levensmiddelen. Verder komen aan bod trends in technologie, trends in levensmiddelen wetgeving en de laatste ontwikkelingen op het vlak van 3D foodprinting.
    Lees meer
  4. Agenda 25e sessie Codex Committee Fats and Oils


    Lees meer
  5. 31 oktober 2016

    Vinkje verdwijnt en Minister zet in op voedingsapp

    Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft besloten de toestemming van het gebruik van het Vinkje als voedingskeuzelogo te beëindigen met een overgangstermijn tot oktober 2017. De minister geeft de voorkeur aan een app die individuele consumenten voedingsinformatie geeft. Het Voedingscentrum heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen de app te ontwikkelen. Er wordt nog wel onderzocht welke toegevoegde waarde het gebruik van een logo kan hebben naast de app.
    Lees meer
  6. 31 oktober 2016

    Nieuwe VCP: gemiddelde inname vetten en oliën gedaald met 15 procent

    De afgelopen vijf jaar zijn Nederlanders minder vetten en oliën gaan eten en lag de inname ver onder de aanbeveling van het Voedingscentrum. Ook worden aardappelen, zuivel, koek en gebak en vlees minder geconsumeerd. De consumptie van niet-alcoholische dranken en kruiden en sauzen is toegenomen. De hoeveelheid groente en graanproducten bleef ongeveer gelijk. Kinderen zijn 20 procent meer fruit gaan eten ten opzichte van vijf jaar geleden. Dit zijn de bevindingen van het RIVM in de eerste twee onderzoeksjaren van de nieuwe voedselconsumptiepeiling van 2012-2016. Een samenvatting van de resultaten van de periode 2012-2014 zijn op 11 oktober 2016 gepubliceerd op de website van het RIVM.
    Lees meer
  7. 27 oktober 2016

    Transvetzuren zijn geen issue meer in de Nederlandse voeding

    Gisteren (26-10) is in het Europees Parlement gestemd vóór een wettelijke limiet op transvetzuren in de voeding. De berichtgeving hierover suggereert dat ook de Nederlandse voeding nog aanzienlijke hoeveelheden transvetzuren bevat. Dit is echter niet het geval. In haar rapport ‘Richtlijnen Goede Voeding’ dat eind vorig jaar verscheen geeft de Nederlandse Gezondheidsraad aan dat de inname al heel laag is.
    Lees meer
  8. 26 oktober 2016

    EP calls for EU limit on industrial trans fats in food

    The EU should place mandatory limits on industrially-produced trans-fatty acids (TFA) says a resolution of the European Parliament voted on the 25th of October 2016.
    Lees meer
  9. 10 oktober 2016

    Onderzoekers: omega-3 gehalveerd in kweekzalm

    Kweekzalm is niet meer zo gezond als vijf jaar geleden, stellen wetenschappers van de Universiteit van Sterling. De hoeveelheid omega-3 blijkt te zijn gehalveerd. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat de vissen ander voer krijgen.
    Lees meer
  10. EPOC 2016: No palm oil is no solution to tackle environmental or health issues – sustainable palm oil is


    Lees meer