72% Duurzame Palmolie in Nederlandse Voedingsmiddelen industrie in 2014

Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in 2014 is 72%. Dit blijkt uit de nieuwe rapportage van de Task Force Duurzame Palmolie. Het aandeel duurzame palmolie groeide afgelopen jaar met 11% ten opzichte van 2013.

De leden van de Task Force Duurzame Palmolie hebben de ambitie om alle palmolie voor de Nederlandse markt duurzaam in te kopen tegen eind 2015. De rapportage laat zien dat de meeste foodsectoren in 2014 rond de 80% duurzame palmolie verwerkten. Ook de diervoedersector heeft het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet om aan het Task Force commitment te kunnen voldoen. Ook werd er voor het eerst meer ‘Segregated’ (39%) duurzame palmolie gekocht dan ‘Book & Claim’ (31% ). Hiermee wordt 70% van alle duurzame palmolie fysiek ingekocht.

Als voorzitter van de Task Force juicht MVO deze ontwikkelingen van harte toe. MVO zal samen met de andere Task Force leden verder werken aan het behalen van het huidige commitment. Ondertussen wordt er binnen de Tas Force ook al toegewerkt naar een vervolg.

Lees hier het persbericht en de volledige rapportage van de Task Force Duurzame Palmolie. 

For English clicke here.

 

Laatst gewijzigd: 4 juni 2015