MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten

MVO staat voor een moderne keten die internationaal, concurrerend, transparant, veilig, duurzaam en innovatief is. Wij vertegenwoordigen 95% van de bedrijven in Nederland die actief zijn in de productie, verwerking en handel van plantaardige en dierlijke oliën en vetten. Wij behartigen de belangen van de sector. Voor onze leden hebben we een platformfunctie en bieden we diensten aan. Daarnaast treden we op als de spreekbuis van de sector.

MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten

Gevolgen van de EU ontbossingsverordening (EUDR) voor kleine palmolieboeren.

MVO heeft samen met Solidaridad en CPOPC een document gemaakt van de gevolgen van de EU ontbossingswetgeving  voor kleine palmolieboeren. In hoeverre hebben zij het vermogen om te voldoen aan de steeds strengere duurzaamheids- en traceerbaarheidseisen van de wereldwijde toeleveringsketen?
Klik hier voor het document.

Handelscijfers 2022: Oliën- en vettenketen toont veerkracht

De Nederlandse oliën- en vettenindustrie heeft in het kalenderjaar 2022 een aantal stevige uitdagingen het hoofd moeten bieden. Het herstel na de COVID-19-periode, de wereldwijde hoge prijzen van oliezaden en oliën, een exportverbod op palmolie uit Indonesië en met name de effecten van de oorlog in Oekraïne vergden een enorme veerkracht.

Lees verder

Nieuwe MVO-factsheet Duurzame palmolie

In een nieuwe factsheet over duurzame palmolie geeft MVO de meest recente feiten en cijfers weer over de productie en consumptie van palmolie in Nederland en Europa. Ook biedt de factsheet een overzicht van de verschillende internationale en Nederlandse duurzaamheidsinitiatieven. Naar de factsheet

Engelstalige factsheet met handelscijfers soja

Onze nieuwe 'Fact sheet Soybeans and soybean meal' maakt de handelsstromen van soja inzichtelijk en laat de belangrijke rol zien van Nederland, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en China in de productie en handel van sojabonen en sojameel.
Naar de factsheet

Magazine
Nummer 2, 2023
Nieuwe editie van het MVO Magazine verschenen
Naar de magazines