11 april 2014

CSM Benelux verkoopt Belgische vettenfabriek aan AarhusKarlshamn

CSM Benelux verkoopt haar productiefaciliteit in het Belgische Merksem aan het Zweedse AarhusKarlshamn (AAK). In de fabriek worden vetten voor het bakkerijkanaal in België, Nederland en Frankrijk geproduceerd.

Deze strategische samenwerking houdt in dat CSM haar productiefaciliteit in Merksem (België) zal verkopen aan AAK, gekoppeld aan een langetermijnovereenkomst voor de productie van margarines, melanges, boter en vetten voor het ambachtelijk kanaal. Daarnaast zal AAK de verkoop en leveringen van deze producten aan industriële klanten van CSM overnemen. AAK neemt de productie van merken zoals Debco, Trio, St. Honoré, Granbeur over, waarvoor CSM de verkoop- en technische ondersteuning aan klanten behoudt.

Jens Wiksted, president van AAK Europe is enthousiast over de transactie. “De overname stelt ons in staat om bakkerijoplossingen te leveren in continentaal West-Europa en levert ons onderlinge cross-selling mogelijkheden op tussen bakkerij- en olieproducten aan bestaande klanten."

De partijen verwachten dat de deal binnen drie maanden rond is, afhankelijk van goedkeuringen van de betrokken mededingingsinstanties.

Klik hier voor het persbericht.

Laatst gewijzigd: 11 april 2014