Home
Zoeken Menu

DE LEKKERSTE WORTELTAART

Taart is niet voor elke dag, maar als er iets te vieren is, maak dan deze supertaart zonder schuldgevoel en mét pecannoten, wortel en plantaardige olie. Succes verzekerd!

Ingrediënten:

Voor de cake

300 ml plantaardige olie
4 eieren
400 gram licht bruine basterdsuiker
200 gram bloem
1 zakje (à 15 gram) bakpoeder
2 theel. kaneelpoeder
350 gram wortel, geraspt
115 gram pecannoten, gehakt
1 snuf zout

Voor het glazuur

200 gram roomkaas (Mon Chou)
100 gram magere kwark
250 gram poedersuiker
1 zakje (à 8 gram) vanillesuiker
115 gram pecannoten, gehakt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm in. Klop de olie, eieren, suiker en vanillesuiker luchtig en mix dit met bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Roer de geraspte wortel en de gehakte pecannoten door het mengsel en schenk het geheel in de ingevette springvorm. Bak in circa 50 minuten in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat nog 1 uur afkoelen. 

Maak ondertussen de glazuurlaag door de roomkaas, kwark, poedersuiker en vanillesuiker tot een glad, luchtig mengsel te kloppen. Schep de gehakte pecannoten door het mengsel en bestrijk de afgekoelde cake met een spatel met het glazuur.

 

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

Gezondheid

Vetten in een gezonde leefstijl

In een gezonde leefstijl spelen vetten een belangrijke rol. Vetten geven energie en zijn een bron van de vitamines A, D en E. Ook leveren ze essentiële vetzuren. Je lichaam heeft elke dag vetten nodig.

Gewas

Zonnebloemolie: veelgebruikt en veelzijdig

Wereldwijd is zonnebloemolie één van de meest gebruikte oliën. Zonnebloemolie is rijk aan onverzadigde vetzuren: het bevat zo’n 90% onverzadigde en 10% verzadigde vetzuren.

Plantaardig

Sojaolie: geschikt voor bijna alle keukendoeleinden

In het Chinese keizerrijk werd soja beschouwd als een van de vijf heilige gewassen, naast rijst, tarwe, gerst en gierst. Tegenwoordig komt de meeste soja uit Noord- en Zuid-Amerika.