Home
Zoeken Menu

DE OPTIMALE APPELTAART

Voor het deeg van appeltaart heb je hard vet nodig. Dit recept combineert hard vet voor stevigheid en structuur, met zacht vet voor een zo gezond mogelijk product. Bakken maar!

Ingrediënten:

400 g zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
125 gram plantaardige margarine uit een wikkel
(in kleine stukjes gesneden)
125 gram vloeibare margarine
2 kilo stevige appels 
2 eieren
2 etlepels kaneel
1 eetlepel paneermeel

Bereiding:

Meng in een beslagkom de bloem, suiker, vanillesuiker en het zout met de vloeibare margarine. Voeg een ei toe en meng vervolgens de stukjes harde margarine door het deeg. Gebruik een mixer met deeghaken. Als alles goed gemengd is, dek je het deeg af met plastic folie en laat je het een half uur rusten in de koelkast. Schil ondertussen de appels en snijd deze in plakjes. Meng de appelschijfjes met de kaneel. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met margarine. Bekleed de springvorm met de helft van het deeg. Strooi het paneelmeel over de bodem. Doe  de appelschijfjes in de springvorm en druk goed aan. Rol het overgebleven deeg uit tot een lap van een ½ cm dik. Snijd er stroken van en leg deze in een ruitvorm over de appelvulling. Klop het resterende ei los en bestrijk met het kwastje de bovenkant van de taart. Bak de appeltaart 5 kwartier in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 

Deel deze pagina: