Home
Zoeken Menu

Duurzaam

Duurzame ontwikkeling is niet alleen een ideaal. Het daadwerkelijk realiseren van duurzaamheid begint bij het nemen van verantwoordelijkheid en het maken van keuzes die de lange termijn voor ogen hebben.
Meer informatie
gewas

89 procent van de palmolie in Nederland is duurzaam

Van alle palmolie die in 2018 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, is 89% duurzaam geproduceerd. Maar wat is duurzame palmolie eigenlijk?

DUURZAAMHEID

Topkeurmerk voor palmolie

Het keurmerk van de RSPO is door Milieu Centraal aangemerkt als een van de 11 topkeurmerken in Nederland. In levensmiddelen die het RSPO logo dragen is duurzame palmolie verwerkt.

productinformatie

Biologische oliën en vetten

Veel oliën en vetten zijn ook in een biologische variant verkrijgbaar. Biologisch onderscheidt zich van gangbaar door extra eisen voor milieu en natuur. Hoe herken je biologische oliën en vetten?

circulaire economie

Met duurzame biobrandstoffen minder CO2 uitstoot

Biobrandstoffen worden gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen. Ze zijn een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Biobrandstoffen worden gemaakt uit plantaardig materiaal of dierlijk vet. In Nederland is dat vooral gebruikt frituurvet.

Meer informatie
Duurzaam

Bioplastics: ook onder de motorkap

Bioplastics zijn kunststoffen die worden gemaakt uit natuurlijke producten, bijvoorbeeld uit suiker, aardappelen of maïs. Ook oliën en vetten zijn erg geschikt om bioplastic van te maken.

recycling

Van gebruikt frituurvet naar biobrandstof

Gebruikte oliën en vetten krijgen een tweede leven als biobrandstof. Zo gebruiken we minder fossiele brandstof (aardolie en kolen) en verminderen we de uitstoot van CO2. Hier zie je hoe.

inleverpunten

Lever je gebruikte olie en vet in voor recycling

Bij steeds meer supermarkten, scholen, sportclubs en milieustraten staat een gele container. Lever gebruikt frituurvet in bij een van de inzamelpunten bij jou in de buurt.