Home
Zoeken Menu

EEN POKE BOWL VOL GOEDS

Vind je sushi maken veel werk? Ga dan voor de Poke bowl, een kom met vis, veel verse groenten en rijst. Poke bowl zijn gezond, super makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren. Ga bijvoorbeeld voor dit recept met zalm en een heerlijke dressing van sesamolie!

Ingrediënten 

(voor 2 personen)

250 gram sushi rijst
4 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
0,5 theelepel zout

200 gram rauwe of gerookte zalm in blokjes
4 eetlepels sesamolie
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel sojasaus
een mespuntje wasabi

1 vel nori
surimi flakes

groenten: avocado, sojaboontjes,  komkommer, zeewiersalade
sesamzaad

Bereiding:

Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking. Meng de nog warme rijst met rijstazijn, suiker en zout en laat het afkoelen. Meng voor de dressing de sesamolie met de mayonaise, de sojasaus en de wasabi en roer deze door de zalmblokjes. Knip het norivel in kleine reepjes. Snijd de avocado en de komkommer in plakjes. Schep je rijst in de kommen en garneer met avocado, komkommer, sojaboontjes, zeewiersalade en reepjes nori. Bestrooi je kom met een beetje sasamzaad.

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

Natuurlijk

Sesam open u

Misschien zijn de zaden van de sesamplant wel de allereerste zaden waar de mens olie uit perste. Zo’n 6000 jaar geleden gebeurde het al. Sesamzaad bestaat voor 40 tot 60% uit olie. De olie komt zowel uit rauwe als uit geroosterde zaden.

Infographic

Hoe wordt olie gemaakt?

Plantaardige olie komt uit zaden en vruchten van verschillende planten, zoals zonnebloemen, soja, olijf, raapzaad, maïs en pinda. Deze infographic laat de 5 stappen zien van het verbouwen van de gewassen tot het verwerken van de producten.

Vette feiten op Instagram

Elke vrijdag plaatsen we een recept van een overheerlijk gerecht met goede vetten op Instagram, en halverwege de week delen we een woensdagweetje. Volg ons voor recepten, inspiratie, feiten en fabels!