Home
Zoeken Menu

FRISSE DRESSING VAN AVOCADO

Een verrassende groene en heerlijk frisse dressing gemaakt van avocado en spinazie. Boordevol gezonde vetten. De rode ui zorgt voor pit. Lekker over een zomerse salade!

Ingrediënten:

1 avocado
2 eetl. plantaardige olie
2 eetl. rode wijnazijn
1/4 rode ui
50 gram verse spinazie
1 teen knoflook
1 citroen
15 gram peterselie
peper en zout 

Bereiding:

Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Snipper de rode ui, snijd de peterselie en rasp de citroen. Pureer de avocado met de ui, spinazie, peterselie, knoflook, citroensap en citroenrasp en voeg 2 eetlepels plantaardige olie, 2 eetlepels rode wijn azijn en 7 eetlepels water toe. Pureer tot een glad mengsel en voeg naar smaak peter en zout toe. Schenk de dressing over jouw salade* naar keuze. Wil je een dunnere dressing? Voeg dan meer water toe.

 

*Onze salade tip: 

ZOMERSE SALADE

Ingrediënten

3/4 rode ui
150 gram verse spinazie
200 gram aardbeien
250 gram cherrytomaten
100 gram witte kaas
150 gram gerookte kip 

Heerlijk met deze frisse avocado dressing.

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

recept

Gedroogde tomaten in olie

Erg leuk om zelf te maken en veel lekkerder dan uit de winkel: gedroogde tomaten in olie. Droog de tomaten in de oven, doe ze in een mooie pot en vul deze met olie. Varieer naar smaak met rozemarijn, tijm of basilicum.

gezondheid

20 vragen over vet

Oliën en vetten zijn belangrijk voor onze gezondheid. In een gezonde voeding komt ongeveer 1/3 van alle calorieën uit vet. Daarom 20 vragen én antwoorden over vet en gezondheid.

Gewas

Koolzaad- en raapzaadolie

De akkers met koolzaad of raapzaad leveren elk voorjaar opnieuw prachtige gele velden op. Na de bloeiperiode vormt de plant zaden. De plantaardige olie die uit de zaden van de bloemen wordt geperst wordt als ingrediënt gebruikt in bijvoorbeeld margarines en koekjes.

Lees meer