Home
Zoeken Menu

FRISSE STAMPPOT

Stamppot alleen lekker in de winter? Echt niet! Het tegendeel wordt bewezen door deze frisse stamppot met rucola, cherrytomaten, munt en vloeibare margarine.

Ingrediënten:

1 kilogram aardappels (iets kruimig)
2 eetlepels vloeibare margarine
150 gram rucola
400 gram cherrytomaten
15 gram munt (alleen de blaadjes)
1 citroen
1 granaatappel (of 200 gram granaatappelpitjes)

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Was de aardappels en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Halveer ondertussen de cherrytomaten, snijd de munt in reepjes en haal de pitjes uit de schil van de granaatappel. Giet de aardappels af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappels fijn met het kookvocht, het sap uit de citroen en de margarine. Voeg de rucola, munt en cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de granaatappelpitjes. 

Deel deze pagina: