Gezondheidsraad publiceert nieuwe achtergronddocumenten over vetten

De Gezondheidsraad heeft op 28 mei 2015 de vierde serie openbare concepten gepubliceerd van de achtergronddocumenten Richtlijnen goede voeding 2015. Een van deze achtergronddocumenten gaat over ‘Verzadigde, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde (n-6) vetzuren’. Professionals krijgen tot 25 juni 2015 de gelegenheid om commentaar te leveren.

Naast het achtergronddocument over ‘Verzadigde, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde (n-6) vetzuren’ zijn ook achtergronddocumenten verschenen over ‘De uitwisseling van eiwit, vet en koolhydraten’, ‘Alcohol', ‘Verteerbare koolhydraten’ en ‘Zuivel’.

De achtergronddocumenten zijn bedoeld om op te reageren door professionals, waarna de definitieve documenten zullen verschijnen. MVO zal gezamenlijk met haar wetenschappelijke advies commissie (WAC) en haar leden nagaan of een MVO-commentaar nodig is op het achtergronddocument ‘Verzadigde, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde (n-6) vetzuren’ en op het document ‘Uitwisseling van eiwit, vet en koolhydraten’. In het uiteindelijke advies Richtlijnen goede voeding 2015 wordt de informatie uit de definitieve achtergronddocumenten en enkele eerdere adviezen van de Gezondheidsraad geïntegreerd en in samenhang geïnterpreteerd. Dit advies wordt in oktober dit jaar verwacht.

De nieuwe achtergronddocumenten kunt u hier downloaden.

De definitieve commentaren van MVO op de concept achtergronddocumenten ‘Alfa-linoleenzuur’ en ‘Vetten en oliën’ vindt u op de MVO-website.

Laatst gewijzigd: 28 mei 2015