Gratis proefabonnement databank Riskplaza

MVO is aangesloten bij de Stichting Brancheoverleg Riskplaza. Deze stichting behartigt het gezamenlijk belang van de voedingsindustrie: het efficiënt, effectief en aantoonbaar waarborgen van de voedselveiligheid van levensmiddelen. De Stichting biedt een onafhankelijk platform voor de voedingsindustrie om mee te praten over de inhoud van de Riskplaza Database en het Riskplaza Auditschema en over het toezicht op de uitvoering ervan. Riskplaza biedt leden van MVO de mogelijkheid om een week lang gratis gebruik te maken van de Riskplaza databank en hiermee nader kennis maken met de mogelijkheden die de databank biedt.

Vanuit de wetgeving is elke levensmiddelenproducent of handelaar verplicht om invulling te geven aan een gevarenanalyse grondstoffen. De Riskplaza Europe database kan helpen door werk uit handen te nemen bij de borging van voedselveiligheid van ingrediënten. Riskplaza Europe en de hierin opgenomen informatie is toegankelijk voor (leveranciers aan) bedrijven in de aangesloten sectoren, de overheid en de bij het Riskplaza-audit+-systeem betrokken instanties. Stichting Riskplaza zorgt er met deskundigen uit de diverse sectoren, de NVWA en certificerende instellingen voor dat Riskplaza Europe de meest actuele informatie omtrent voedselveiligheid bevat. 

Riskplaza internationaal erkend
Recentelijk is het Riskplaza reglement goedgekeurd door de Raad voor Accreditatie. Hiermee is Riskplaza officieel erkend als internationaal schemahouder. Riskplaza is geaccepteerd voor de NEN-EN-ISO/IEC 17021-1:2015; een norm voor managementsystemen. Dit betekent dat Riskplaza een officieel en wereldwijd erkend certificaat mag uitgeven. De certificatie van een managementsysteem vormt een onafhankelijk bewijs dat dit systeem voldoet aan een aantal strenge eisen, in dit geval opgesteld door Riskplaza.

Proefabonnement 
U kunt zich als MVO-lid aanmelden door contact op te nemen met info@riskplaza.nl met een verzoek om een gratis proefabonnement. Het proefabonnement kan één week worden uitgeprobeerd en geeft een volledig zicht in de Riskplaza Europe Database. Het voordeel van het gebruik van de Riskplaza databank is dat de wetgeving altijd up-to-date is. Daarnaast is er nooit meer discussie met de NVWA over wat relevante gevaren zijn.  Er hoeft niet te worden opgezegd en uw bedrijf zit na het proefabonnement nergens aan vast. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@riskplaza.nl of bel naar +31 416 741 018.

 

Laatst gewijzigd: 6 maart 2017