Groei gebruik duurzame palmolie in voedingsmiddelen

Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de Nederlandse voedingsindustrie is 61%. Hiermee is opnieuw een groei in het aandeel duurzame palmolie te zien. ‘Op weg naar 100% duurzame palmolie eind 2015 is dit een goede stap’, aldus Eddy Esselink, voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie bij de presentatie van de derde jaarrapportage tijdens de Europese Roundtable van de RSPO in Londen.

   

Alle bij de Task Force aangesloten foodsectoren laten over 2013 een aandeel duurzame palmolie zien van 50% of meer. Het huidige volume duurzame palmolie (7%) gebruikt in de Nederlandse diervoederindustrie is nu nog beperkt ten opzichte van de voedingsmiddelenindustrie.

De winnaar van de Task Force award, een bedrijf dat in 2013 extra veel heeft gedaan aan het invoeren van duurzame palmolie binnen het eigen bedrijf is gegaan naar VSI, producent van specialty snackrepen zoals gezondheids-, sport- en dieetrepen. VSI gebruikt al sinds 2012 100% ‘Segregated’ duurzame palmolie en is van plan dit voort te zetten in de toekomst. Hiermee zijn ze als voedingsmiddelenproducent afkomstig uit het mkb een koploper en een voorbeeld voor andere mkb-bedrijven.

 

Klik hier voor het volledige persbericht.

Klik hier voor de volledige rapportage van de Task Force

Laatst gewijzigd: 4 juni 2014