Geïnspireerd op een recept van Allerhande & Chickslovefood
20 stuks
10 eetlepels vloeibare margarine
500 gram iets kruimige aardappelen
200 gram peen
2 tenen knoflook
1 grote ui (of 2 kleine)
15 gram tijm
Schil de aardappelen en de peen en rasp alles in een keukenmachine of met een handrasp. Pers de knoflook, snijd de ui fijn en ris de blaadjes van de tijm. Doe de aardappelen, peen, knoflook, ui en tijm in een kom. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en schep 5 gelijke hoopjes van het hutspot-mengsel in de pan. Druk een beetje plat en bak deze op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Herhaal dit nog 5 keer en serveer de koekjes warm.
Het assortiment margarineproducten in de supermarkt wordt steeds groter. De producten variëren in vetgehalte, maar ook in vetzuursamenstelling. Wat zijn de verschillen?