Home
Zoeken Menu

KORIANDER/LIMOEN HUMMUS MET SESAMOLIE

Peulvruchten zijn erg gezond. Dat geldt ook voor plantaardige oliën. Dit recept combineert beide ingrediënten tot een heerlijke smeuïge spread.

Ingrediënten:

1 blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt 265 gram)
4 eetlepels sesamolie
15 gram koriander
1 limoen
1 teen knoflook
1 snuf gedroogde chilipeper

Bereiding:

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en snijd de koriander en de knoflook grof. Houd 1 takje koriander apart. Rasp de limoen en pers deze uit. Pureer de kikkererwten samen met de sesamolie, koriander, limoenrasp en -sap, knoflook en chilipeper tot een smeuïge spread. Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer de hummus met de blaadjes van 1 takje koriander. 

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

Natuurlijk

Sesam open u

Misschien zijn de zaden van de sesamplant wel de allereerste zaden waar de mens olie uit perste. Zo’n 6000 jaar geleden gebeurde het al. Sesamzaad bestaat voor 40 tot 60% uit olie. De olie komt zowel uit rauwe als uit geroosterde zaden.

Vette feiten op Instagram

Elke vrijdag plaatsen we een recept van een overheerlijk gerecht met goede vetten op Instagram, en halverwege de week delen we een woensdagweetje. Volg ons voor recepten, inspiratie, feiten en fabels!

recept

Rode bieten hummus

Lekker en gezond. Dat is hummus van kikkererwten en rode biet. De plantaardige olie maakt het nóg gezonder en heerlijk smeuïg. Deze spread heeft een spectaculaire rode kleur en een licht zoete smaak. Erg lekker op een stukje stokbrood of een cracker.