17 februari 2015

Middagbijeenkomst Duurzame palmolie een ‘must have’ Niet wanneer, maar hoe?

De vraag is nu niet meer of we overstappen op duurzaam geproduceerde palmolie maar hoe. Deze middagbijeenkomst op 3 september 2015 biedt levensmiddelenproducenten handvatten om snel de overstap te maken. Bedrijven gaan naar huis met een op maat gesneden Plan van Aanpak. Voor zowel bedrijven die al bezig zijn of al overgestapt zijn op duurzame palmolie. Zij horen de laatste ontwikkelingen op dit gebied en hoe deze grondstofstroom te beheren en certificeren en ook optimaal te gebruiken binnen de MVO-positionering.

In een gezamenlijke productie van vakblad VMT, de Task Force Duurzame Palmolie en MVO willen partijen de eindspurt inzetten naar 100% duurzame palmolie in Nederland. Zij doen dat door middel van een event met VMT als organiserende partner en de Task Force en MVO als partners die voor de inhoudelijke invulling van het programma zorgen.

      

Duurzame palmolie is inmiddels een ‘licence to produce’. Tijdens de middag worden bedrijven op geroepen die tot op heden nog hebben afgewacht. ‘De vraag is niet meer of we overstappen maar hoe!’. De doelgroep bestaat uit directie, managers, R&D, productontwikkelaars, kwaliteitsmanagers en – medewerkers, en inkopers van foodbedrijven die palmolie in hun producten verwerken. Zowel bedrijven die nog geen duurzame palmolie verwerken als bedrijven die de overstap al hebben gemaakt vinden tijdens de middag iets van hun gading.

 

 

Waarom deelnemen?

  • Duurzaam geproduceerde palmolie is een ‘must have’

  • Overheid en maatschappelijke organisaties vertellen wat zij van de foodsector verwachten

  • Hoe beheert en certificeert u uw duurzame palmolie?

  • Alle informatie die nodig is om over te stappen op duurzame palmolie

  • Maak uw eigen Plan van Aanpak samen met een deskundige

  • Stel 1-op-1 uw vragen aan de experts

  • Wissel ervaringen uit met ketenpartners en collega bedrijven

  • Update van achtergronden en internationale ontwikkelingen

 

Datum: 3 september

Locatie: De Glazen Ruimte in Maarssen

 

Klik hier voor het volledige programma

Aanmelden kan hier via de website van VMT

 

Bedrijven die lid zijn van een brancheorganisatie die aangesloten is bij de Task Force Duurzame Palmolie kunnen voor abonneetarief deelnemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst gewijzigd: 16 april 2015