Minister Schippers laat ‘Voedingsapp’ ontwikkelen

In opdracht van VWS zal het Voedingscentrum een digitale applicatie voor consumenten ontwikkelen. Als alles voorspoedig loopt, verwacht de minister dat de app begin 2017 ontwikkeld en gepresenteerd wordt. Deze ‘voedings-app’ bevat beschikbare informatie over samenstelling en voedingswaarde van levensmiddelen, aansluitend bij de vraag van de consument.

De app kan per consument worden ingesteld op persoonlijke behoeften. Ook kan men met de app in een oogopslag zien of het product bijvoorbeeld veel zout of calorieën bevat. Het idee van de minister is dat iedereen zijn eigen criteria in kan voeren en op eenvoudige wijze producten kan beoordelen. MVO verwacht dat de GS1 database als basis zal worden gebruikt. Deze database zou eind 2016 klaar moeten zijn.

MVO volgt dit dossier en zal indien nodig de belangen van de MVO-leden behartigen. Zo is het in het belang van de industrie dat er één database komt zodat de bedrijven op zo weinig mogelijk verschillende plekken hun gegevens moeten invullen.

Meer informatie over de app vindt u hier.

 

Laatst gewijzigd: 6 oktober 2016