15 maart 2017

Nieuw project van start: MVO Academy

Recent is een nieuw project gestart: de opzet van een MVO Academy, een programma met cursussen vóór en door de sector. MVO hoopt hiermee de huidige cursus Food & Feed Safety die duidelijk in een behoefte voorziet, uit te breiden met een basiscursus en een cursus over duurzame ontwikkeling. Donderdag 23 februari 2017 kwam de nieuwe projectgroep voor het eerst bijeen. De projectgroep heeft als doel een cursusaanbod neer te zetten dat in een behoefte voorziet. Daarnaast wil de projectgroep de kennis versterken over oliën en vetten en over onze sector bij relevante opleidingen.

Het MVO Bestuur heeft hiertoe een aanzet gegeven in de bestuursvergadering van november 2016. Bij het cursusprogramma wordt uitgegaan van de kennisbehoefte bij de medewerkers in de sector en van de kennisbehoefte bij studenten van HBO / WO opleidingen op het gebied van bijvoorbeeld levensmiddelenchemie. Immers de studenten die bij deze opleidingen afstuderen komen daarna vaak in de levensmiddelenindustrie terecht om te werken. De projectgroep wil die kennisbehoeftes vervullen via zowel experts vanuit de bedrijven als experts vanuit de opleidingen.

In een eerste fase zullen de volgende cursussen opgezet gaan worden:

  • Cursus basiskennis
  • Cursus Duurzame Ontwikkeling
  • Lesmodule over oliën en vetten voor een HBO / WO opleiding

Dit naast de al aanwezige cursus over ‘Food & Feed Safety’. Bovendien zal het reeds aanwezige digitale MVO kenniscentrum geactualiseerd gaan worden.

Tijdens de eerste bijeenkomst van de projectgroep werden de prioriteiten bepaald en werden kaders aangegeven. Een weergave hiervan staat in het ‘Project Plan MVO Academy’ (Engels). Het bestuur heeft het projectplan in de recente vergadering dd 9-3-2017 goedgekeurd.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Nicole Vervaet: vervaet@mvo.nl.

Laatst gewijzigd: 20 maart 2017