Nieuwe en herziene communicatiematerialen

MVO heeft onlangs een nieuwe draaischijf Oliën en Vetten ontwikkeld. Met behulp van de draaischijf kan de vetzuursamenstelling van smeer- en bereidingsvetten met elkaar worden vergeleken. Op de achterkant van de draaischijf staat zowel informatie over de gezondheidseffecten als informatie over de functionele eigenschappen van oliën en vetten. Verder zijn de infokaarten over omega-3 vetzuren, transvetzuren en plantensterolen geactualiseerd en herdrukt en is een nieuwe Ter Perse verschenen.

Gezondheidsprofessionals gebruiken de materialen van MVO graag bij de adviezen die ze geven over gezonde vetten in de voeding. De draaischijf heeft als doel de consument te informeren over een van de adviezen van de Gezondheidsraad, namelijk om te kiezen voor vloeibare en zachte oliën en vetten. Deze boodschap is ook verwerkt in de nieuwe infokaarten die veel worden gebruikt door gezondheidsprofessionals zoals diëtisten, praktijkondersteuners en gewichtsconsulenten. Naast de infokaarten over omega-3 vetzuren, transvetzuren en plantensterolen is de infokaart Voedingswaarden van margarine-, halvarine- en bak- en braadproducten in januari dit jaar herzien. De andere infokaarten worden in de komende tijd aangepast aan de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding en de Schijf van Vijf. Alle materialen zijn via de volgende link te bestellen en te downloaden: http://www.mvo.nl/bestel/.

Half april is ook de nieuwe Ter Perse verschenen. Deze nieuwsbrief van MVO is voor gezondheidsprofessionals en andere geïnteresseerden over oliën en vetten in een duurzame, gezonde en veilige voeding.  De laatste nieuwsbrief kunt u downloaden via deze link. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via: http://mvo.nl/ter-perse.Laatst gewijzigd: 26 april 2016