Overzichtspagina

 1. 18 november 2020

  Nieuwe voedingsrichtlijn Diabetes

  Vrijdag 13 November is de nieuwe voedingsrichtlijn gepubliceerd voor mensen met diabetes. De vorige richtlijn dateerde uit 2015 met een kleine update in 2018. De nieuwe richtlijn beveelt aan een voedingspatroon rijk aan groente en fruit, volkoren graanproducten, noten, peulvruchten, plantaardige oliën, met weinig toegevoegd suiker, zout en bewerkt vlees en zonder suikerhoudende dranken is volgens deze richtlijn geschikt voor mensen met diabetes. Deze uitgangspunten komen terug in verschillende voedingspatronen, zoals een koolhydraatbeperkt, vetbeperkt, mediterraan, DASH en vegetarisch voedingspatroon en ook in de Schijf van Vijf.
  Lees meer
 2. 25 september 2020

  Persbericht: 89% van het frituurvet in de horeca is vloeibaar

  Vandaag is de Campagne Verantwoord Frituren met een persbericht gekomen waarin melding wordt gemaakt van het feit het gebruik van vloeibaar frituurvet in de horeca in 15 jaar tijd is gestegen van 51% tot 89% in 2019. Sinds de start van de Campagne Verantwoord Frituren in 2004 is het overgrote deel van de cafetaria’s in Nederland overgestapt van vast naar vloeibaar frituurvet. Dat is een belangrijk resultaat want vloeibaar frituurvet is gezonder dan vast frituurvet doordat ze vooral onverzadigde vetzuren bevatten die helpen een normaal cholesterolgehalte te behouden.
  Lees meer
 3. 17 september 2020

  Lancering Platform Voeding Nederland

  Platform Voeding Nederland is een nieuw samenwerkingsverband tussen 7 partijen met autoriteit op het gebied van voeding. Het platform is ontstaan vanuit de behoefte aan eenduidige, wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding richting (zorg)professionals. Het platform richt zich op het bevorderen van onderbouwde informatie, adviezen en scholing op het gebied van voeding, door samenwerking en afstemming.
  Lees meer
 4. MVO: steun en kritiek bij SER-duurzaamheidskader biomassa

  Biomassa is een belangrijke bron om de energievoorziening te verduurzamen. Er is echter veel discussie over hoe duurzaam het echt is. Het kabinet wil daarom dat er een kader komt voor duurzame biomassa en de SER heeft daarover op 8 juli 2020 een advies uitgebracht. MVO heeft bij de totstandkoming van het advies de volgende punten naar voren gebracht.
  Lees meer
 5. Nieuwe Ter Perse verschenen

  Op 6 juli 2020 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
  Lees meer
 6. 6 april 2020

  Mogelijkheid tot inschrijven voor de FNLI Award 2020

  Terwijl het coronavirus bijna alle Nederlanders thuishoudt, blijven werknemers in de voedselketen aan het werk voor ons allemaal. Maar ook zonder coronacrisis werken er mensen in onze industrie dagelijks aan inspirerende projecten die het verschil maken in Nederland. De FNLI reikt daarom op 24 september 2020 de tweede editie van de FNLI Award uit aan dé ‘Frontrunner van de Levensmiddelenindustrie’.
  Lees meer
 7. 26 maart 2020

  MVO Netwerkevent 2020 definitief geannuleerd


  Lees meer
 8. 26 maart 2020

  Jaarverslag en jaarplan

  MVO presenteert graag het jaarverslag 2019 en het jaarplan 2020.
  Lees meer
 9. 3 februari 2020

  Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2020 geopend

  Op 7 april 2020 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de éénentwintigste keer uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.
  Lees meer
 10. 20 januari 2020

  Naar een CO2-neutrale MVO-sector

  De klimaatdoelstellingen van het kabinet en het klimaatakkoord zijn direct van invloed op de gehele oliën- en vettenketen. Nederland werkt nationaal aan 49% minder CO2 uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990, en wil, als andere landen meedoen, de Europese doelstelling verhogen naar 55%. Dat is inmiddels ook het uitgangspunt van de Europese Green Deal die streeft naar volledig klimaatneutraal in 2050.
  Lees meer