Overzichtspagina

  1. 3 februari 2020

    Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2020 geopend

    Op 7 april 2020 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de éénentwintigste keer uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.
    Lees meer
  2. 21 januari 2020

    Vacature (junior) beleidsmedewerker duurzame ontwikkeling

    Voor deze functie zoeken wij een gedreven en breed georiënteerde professional, die makkelijk schakelt tussen verschillende werkzaamheden.
    Lees meer
  3. 20 januari 2020

    Naar een CO2-neutrale MVO-sector

    De klimaatdoelstellingen van het kabinet en het klimaatakkoord zijn direct van invloed op de gehele oliën- en vettenketen. Nederland werkt nationaal aan 49% minder CO2 uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990, en wil, als andere landen meedoen, de Europese doelstelling verhogen naar 55%. Dat is inmiddels ook het uitgangspunt van de Europese Green Deal die streeft naar volledig klimaatneutraal in 2050.
    Lees meer
  4. Jaarplan NVWA 2020 aangeboden aan de Tweede Kamer

    In het jaarplan staan taken en prioriteiten aangegeven als het gaat om het bewaken van de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn, de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en het handhaven van de natuurwetgeving. Er ligt een focus op extra inzet op productveiligheid en mestcontroles.
    Lees meer
  5. 20 december 2019

    Meer dan 50% van gebruikt frituurvet verdwijnt bij het restafval of in het riool

    Meer dan 50% van het door Nederlandse huishoudens gebruikte frituurvet verdwijnt nog steeds bij het restafval of in het riool. “En dat is niet alleen slecht voor onze leefomgeving”, zegt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, “maar hiermee gooien we ook geld weg. Het recyclen van gebruikt frituurvet levert winst op voor het milieu, voor de bedrijven die er fossielvrije biodiesel van maken én voor de verenigingen of scholen die het gebruikte frituurvet inzamelen. Dat is drie keer winst.”
    Lees meer
  6. 19 december 2019

    De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

    Op 19 december 2019 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  7. 19 december 2019

    In 2018 meer duurzame palmolie verwerkt in Nederland


    Lees meer
  8. 17 december 2019

    Anti-palmolie marketing van The Flower Farm is misleidend

    Het College van Beroep (CvB) heeft de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) over het misleidend karakter van de anti-palmolie marketing van The Flower Farm (TFF) bevestigd. Vorige maand oordeelde de RCC dat de campagne van het nieuwe margarinemerk misleidend, onjuist en ongenuanceerd is. TFF ging tegen een onderdeel van de uitspraak in beroep. Dat beroep hebben ze nu op alle punten verloren. Het CvB stelt hiermee de European Palm Oil Alliance (EPOA) nogmaals en met extra argumenten in het gelijk. TFF handelt zowel in strijd met de Nederlandse Reclame Code als met de Milieu Reclame Code, en moet alle verpakkingen, televisiecommercial, video, socialmediaberichten en website aanpassen.
    Lees meer
  9. 28 november 2019

    Het Nutri Score logo brengt in zijn huidige vorm vooral verwarring voor de consument

    Op donderdag 28 november heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt bij monde van Staatssecretaris Paul Blokhuis welk voedselkeuzelogo verkozen wordt binnen Nederland. Uit een proces van ongeveer een jaar is het Nutri Score logo als beste uit de bus gekomen.
    Lees meer
  10. 19 november 2019

    ‘Vette’ update van NEVO-online

    De nieuwe uitgave van de online Nevo-tabel bevat recente analysegegevens over oliën, vetten en vetzuren uit onderzoek van WUR in samenwerking met MVO. Ook de gegevens over margarines en bak- en braadproducten in deze uitgave zijn vers van de pers.
    Lees meer