Overzichtspagina

  1. Vetzuursamenstellingen van veelgebruikte oliën geanalyseerd

    Recent is een onderzoek afgerond waarin de Wageningen Universiteit analyses heeft uitgevoerd op een aantal in Europa veelgebruikte oliën. De Universiteit heeft dit onderzoek uitgevoerd op verzoek van MVO. Doel is het kunnen beschikken over recente gegevens (getallen, niet ranges) met betrekking tot de vetzuursamenstellingen en het kunnen beschikken over onafhankelijke waardes om als sector mee te kunnen communiceren. Ook autoriteiten kunnen hiermee de beschikking krijgen over goede en recente waardes.
    Lees meer
  2. Feestelijk uitreiking Verantwoord Frituren-fiets aan de Brabantse Restaria Den Doel

    Restaria Den Doel, de prijswinnaar van de Verantwoord Frituren-Facebookactie, heeft op 25 maart 2019 de Verantwoord Frituren Tulpfiets in ontvangst genomen. De eigenaren zijn erg blij met de nieuwe fiets waar hun logo naast het logo van Verantwoord Frituren prijkt. Den Doel frituurt al jaren in vloeibaar frituurvet want, aldus de eigenaren, bij “Den Doel staat de gezondheid van de gast op nummer een!”.
    Lees meer
  3. Kamerbrief over verantwoordelijkheidsverdeling voedselveiligheid

    Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) en minister Schouten (LNV) beschrijven de resultaten van een analyse van de verdeling van de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
    Lees meer
  4. Brexit nieuws NVWA


    Lees meer
  5. NVWA - vakmelding voedselveiligheid

    Een melding van uw bedrijf wordt direct beoordeeld, maar contact volgt soms later
    Lees meer
  6. 21 januari 2019

    MJA/MEE Resultatenbrochure 2017: gemiddeld 3% efficiencyverbetering; MVO koploper MJA

    In 2017 hebben de deelnemende MJA-bedrijven gemiddeld 3% energie-efficiencyverbetering geboekt ten opzicht van 2016. Voor de 17 MVO bedrijven was dat gemiddeld zelfs 6,3%. De MVO-sector is daarmee in 2017 koploper binnen de Meerjarenafspraak Energiebesparing (MJA) en wordt daarom met name genoemd in de brief van Wiebes aan de Tweede Kamer.
    Lees meer
  7. Jaarplan NVWA 2019

    In 2019 is voedselveiligheid het speerpunt van de NVWA, iets meer dan de helft van de beschikbare toezichtcapaciteit zal hieraan worden besteed.
    Lees meer
  8. 18 december 2018

    Nederlandse huishoudens recyclen 41% van het gebruikte frituurvet

    Nederland heeft inmiddels meer dan 2500 inzamelpunten voor gebruikt frituurvet. Die staan met name bij supermarkten en verenigingen. De meeste inzamelpunten zijn te vinden in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland. Dat meldt de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’ op basis van inzamelgegevens uit 2017. “Toch zijn dat er nog te weinig”, zegt campagneleider Thijs Pasmans. “We roepen gemeenten, verenigingen en supermarkten op om ook inzamelpunt te worden en zich aan te melden.”
    Lees meer
  9. 18 december 2018

    De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

    Op 18 december 2018 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  10. 14 december 2018

    Cursussen MVO Academy open voor inschrijving

    Medewerkers van bedrijven in de oliën- en vettenindustrie en van aanverwante bedrijven en organisaties op het gebied van voedsel, veevoer, technologie en energie kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de cursussen ‘Basics of Oils and Fats’, ‘Food & Feed Safety of Oils and Fats’ en ‘Sustainable Sourcing of Oils and Fats’ die in april, juni en september 2019 worden gehouden.
    Lees meer