Overzichtspagina

 1. STC-cursus oliën en vetten (incl. oleochemie)

  Het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College (STC) verzorgt in samenwerking met MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, binnenkort wederom de cursus ‘Plantaardige en dierlijke oliën en vetten (inclusief oleochemie)’. Deze cursus omvat tien avonden theorie en twee middagen excursie en wordt afgesloten met een examen. Cursusbegeleider is Aniel Jagesser. De start van de nieuwe cursus is op dinsdag 17 januari 2017 om 18.30 uur.
  Lees meer
 2. 5 december 2016

  ACM stelt uitgangspunten vast voor toezicht duurzaamheidsafspraken en mededinging

  De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft uitgangspunten vastgesteld voor toezicht op duurzaamheidsafspraken en mededinging. Met hulp van een beslisboom kunnen bedrijven checken of ze voldoen aan de vrijstelling die de Mededingingswet biedt.
  Lees meer
 3. 2 december 2016

  MVO Position on Amnesty International report entitled: “The great palm oil scandal: Labour abuses behind big brand names”.

  MVO - the Netherlands Oils and Fats industry welcomes the report issued by Amnesty International this week: “The great palm oil scandal: Labour abuses behind big brand names”. We share Amnesty’s emphasis that human and labour rights in palm oil production must be respected and acknowledge the concerns and findings reported. We also encourage the actions already taken to address and solve the issues described.
  Lees meer
 4. 23 november 2016

  “Hardline palm oil boycotts unlikely to achieve success” according to recent United Nations report on great apes conservation

  The conservation community should collaborate more closely than ever with oil palm developers if a global sustainable strategy is to be achieved and great apes and their fragile ecosystems are to be saved, according to a United Nations report released last week.
  Lees meer
 5. MVO Themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën en vettensector’

  Op maandagmiddag 12 december 2016 organiseert MVO de themamiddag ‘Trends en uitdagingen in de oliën en vettensector’. De bijeenkomst zal plaatshebben bij het Planetarium in Amsterdam. Ir. Marielle Bordewijk van Strategic Food Design zal een uiteenzetting geven van de huidige en komende consumententrends op het gebied van levensmiddelen. Verder komen aan bod trends in technologie, trends in levensmiddelen wetgeving en de laatste ontwikkelingen op het vlak van 3D foodprinting.
  Lees meer
 6. Agenda 25e sessie Codex Committee Fats and Oils


  Lees meer
 7. Wijziging MRL's aantal pesticiden


  Lees meer
 8. 31 oktober 2016

  Vinkje verdwijnt en Minister zet in op voedingsapp

  Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft besloten de toestemming van het gebruik van het Vinkje als voedingskeuzelogo te beëindigen met een overgangstermijn tot oktober 2017. De minister geeft de voorkeur aan een app die individuele consumenten voedingsinformatie geeft. Het Voedingscentrum heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen de app te ontwikkelen. Er wordt nog wel onderzocht welke toegevoegde waarde het gebruik van een logo kan hebben naast de app.
  Lees meer
 9. 31 oktober 2016

  Nieuwe VCP: gemiddelde inname vetten en oliën gedaald met 15 procent

  De afgelopen vijf jaar zijn Nederlanders minder vetten en oliën gaan eten en lag de inname ver onder de aanbeveling van het Voedingscentrum. Ook worden aardappelen, zuivel, koek en gebak en vlees minder geconsumeerd. De consumptie van niet-alcoholische dranken en kruiden en sauzen is toegenomen. De hoeveelheid groente en graanproducten bleef ongeveer gelijk. Kinderen zijn 20 procent meer fruit gaan eten ten opzichte van vijf jaar geleden. Dit zijn de bevindingen van het RIVM in de eerste twee onderzoeksjaren van de nieuwe voedselconsumptiepeiling van 2012-2016. Een samenvatting van de resultaten van de periode 2012-2014 zijn op 11 oktober 2016 gepubliceerd op de website van het RIVM.
  Lees meer
 10. 27 oktober 2016

  Transvetzuren zijn geen issue meer in de Nederlandse voeding

  Gisteren (26-10) is in het Europees Parlement gestemd vóór een wettelijke limiet op transvetzuren in de voeding. De berichtgeving hierover suggereert dat ook de Nederlandse voeding nog aanzienlijke hoeveelheden transvetzuren bevat. Dit is echter niet het geval. In haar rapport ‘Richtlijnen Goede Voeding’ dat eind vorig jaar verscheen geeft de Nederlandse Gezondheidsraad aan dat de inname al heel laag is.
  Lees meer