Overzichtspagina

 1. 27 oktober 2016

  RSPO blij met plaats in de top 11 voor duurzame keurmerken in Nederland.

  Keurmerken beoordeeld op duurzaamheidsniveau en transparantie
  Lees meer
 2. 26 oktober 2016

  EP calls for EU limit on industrial trans fats in food

  The EU should place mandatory limits on industrially-produced trans-fatty acids (TFA) says a resolution of the European Parliament voted on the 25th of October 2016.
  Lees meer
 3. 10 oktober 2016

  Onderzoekers: omega-3 gehalveerd in kweekzalm

  Kweekzalm is niet meer zo gezond als vijf jaar geleden, stellen wetenschappers van de Universiteit van Sterling. De hoeveelheid omega-3 blijkt te zijn gehalveerd. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat de vissen ander voer krijgen.
  Lees meer
 4. EPOC 2016: No palm oil is no solution to tackle environmental or health issues – sustainable palm oil is


  Lees meer
 5. Minister Schippers laat ‘Voedingsapp’ ontwikkelen

  In opdracht van VWS zal het Voedingscentrum een digitale applicatie voor consumenten ontwikkelen. Als alles voorspoedig loopt, verwacht de minister dat de app begin 2017 ontwikkeld en gepresenteerd wordt. Deze ‘voedings-app’ bevat beschikbare informatie over samenstelling en voedingswaarde van levensmiddelen, aansluitend bij de vraag van de consument.
  Lees meer
 6. Kabinet lanceert educatieprogramma ‘Jong Leren Eten’

  Het kabinet heeft op 30 september 2016 een nieuw voedseleducatiepakket ‘Jong Leren Eten’ gepresenteerd. Met dit pakket wil het kabinet zoveel mogelijk kinderen voedsel laten proeven, ervaren en beleven. Dat verbetert de gezondheid van kinderen en hun leerprestaties, aldus het kabinet. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen nu onvoldoende gezond eten. De staatssecretarissen Van Dam (Economische Zaken) en Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zullen hiervoor jaarlijks 5,7 miljoen uittrekken.
  Lees meer
 7. 29 september 2016

  Geactualiseerde NEVO-online met nieuwe oliën en margarines

  Het RIVM heeft NEVO-online geactualiseerd. Er kwamen ruim 250 voedingsmiddelen bij waaronder enkele margarines en oliën, maar er verdwenen ook tientallen producten uit de database. NEVO-online 2016 bevat bijna 2400 voedingsmiddelen die door veel Nederlanders worden gegeten en een grote bijdrage leveren aan de voorziening van energie en voedingsstoffen. De vorige update was in 2013.
  Lees meer
 8. 28 september 2016

  Use of Certified Sustainable Palm Oil in Germany increases

  79% of the German food Industry used certified sustainable palm oil (CSPO) for the German market in 2015. In total, the German industry used 72% CSPO in 2015.
  Lees meer
 9. 21 september 2016

  WNF publiceert vierde internationale Palmolie Scorecard

  "Tweederde onderzochte bedrijven goed op weg" volgens WNF. Nederlandse voedingsmiddelenfabrikanten en supermarktketens gaan internationaal aan kop bij het inkopen en gebruik van duurzame palmolie.
  Lees meer
 10. STC-cursus oliën en vetten

  Het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College (STC) verzorgt in samenwerking met MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, binnenkort wederom de cursus ‘Plantaardige en dierlijke oliën en vetten (inclusief oleochemie)’. Deze cursus omvat tien avonden theorie en twee middagen excursie en wordt afgesloten met een examen. Cursusbegeleider is Aniel Jagesser. De start van de nieuwe cursus is op dinsdag 20 september 2016 om 18.30 uur.
  Lees meer