Overzichtspagina

 1. 16 augustus 2016

  NEN-voorstel Chain of Custody aangenomen door ISO

  Het Nederlands initiatief voor de oprichting van een ISO/PC Chain of Custody is aangenomen door ISO.
  Lees meer
 2. Norway endorses Amsterdam Declaration on Sustainable Palm Oil


  Lees meer
 3. WNF publiceert Europese Soja Scorecard 2016

  Het Wereld Natuur Fonds publiceerde vandaag een nieuwe Soja Scorecard. De scorecard analyseert het gebruik van verantwoorde soja van onder andere retailers, voedingsmiddelenbedrijven en diervoederbedrijven in negen Europese landen.
  Lees meer
 4. Task Force Duurzame Palmolie presenteert eindrapportage 2015

  Van alle palmolie die in 2015 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, is 84% duurzaam.
  Lees meer
 5. Soy Task Force announces renewal Soja Moratorium

  The Soy Task Foce (GTS) has announced the renewal of the Soja Moratorium in the Amazon. The GTS also presented its most recent monitoring results showing that the contribution of soy production to deforestation in the Amazon is just 0.8% (2014/2015) of the total deforestation in this biome. The Soy Moratorium is expected to be replaced in the near future by a monitoring system based on CAR (Rural Environmental Registration).
  Lees meer
 6. Meerjarige controleprogramma van de EU op residuen bestrijdingsmiddelen


  Lees meer
 7. Task Force Duurzame Palmolie presenteert Eindresultaten 2015

  'Duurzame palmolie, de norm in 2015': aan deze ambitie committeerden acht verschillende sectoren uit de Nederlandse palmolieketen zich in 2010. Vijf jaar later maken we de balans op met de eindrapportage van de ‘Task Force Duurzame Palmolie’. Op donderdag 19 mei overhandigen we het rapport aan minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
  Lees meer
 8. NVWA tarieven vanaf 1 mei 2016


  Lees meer
 9. Nieuwe en herziene communicatiematerialen

  MVO heeft onlangs een nieuwe draaischijf Oliën en Vetten ontwikkeld. Met behulp van de draaischijf kan de vetzuursamenstelling van smeer- en bereidingsvetten met elkaar worden vergeleken. Op de achterkant van de draaischijf staat zowel informatie over de gezondheidseffecten als informatie over de functionele eigenschappen van oliën en vetten. Verder zijn de infokaarten over omega-3 vetzuren, transvetzuren en plantensterolen geactualiseerd en herdrukt en is een nieuwe Ter Perse verschenen.
  Lees meer
 10. EP akkoord met wetsvoorstel verordening Gemeenschappelijke Onderneming biogebaseerde industrieën

  Het Europees Parlement is akkoord gegaan met het wetsvoorstel van de Europese Commissie betreffende een verordening Gemeenschappelijke Onderneming biogebaseerde industrieën. Een van de hoofddoelstellingen van Horizon 2020, het kaderprogramma voor onderzoek en innovatie met betrekking tot het tijdvak 2014-2020, is het versterken van de Europese industrie door acties ter ondersteuning van onderzoek en innovatie in diverse bedrijfstakken. Het programma voorziet met name in het opzetten van publiek-private partnerschappen die bijdragen aan de oplossing van een aantal van de essentiële uitdagingen waar Europa mee geconfronteerd wordt.
  Lees meer