Overzichtspagina

 1. 7 april 2016

  Conferentie 'Veg Oils & Meals' in Rotterdam

  Op 2 en 3 juni 2016 organiseert APK Inform-Agency, een adviesbureau van de agribusiness in de GOS-landen, een conferentie in het Hilton Hotel in Rotterdam, met als onderwerp 'Veg Oils & Meals'.
  Lees meer
 2. Nieuwe Schijf van Vijf gelanceerd

  Op 22 maart 2016 heeft het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf gelanceerd. Opnieuw maakt de groep ‘smeer- en bereidingsvetten’ deel uit van de Schijf. Want aldus het Voedingscentrum “Groente gebakken in wat zonnebloemolie, olijfolie gesprenkeld over de salade, margarine op brood. Ons lichaam heeft die onverzadigde vetten nodig.”
  Lees meer
 3. Plantaardige olie ingrediënt voor coating die koffiebekers recyclebaar maakt

  AKZO heeft een coating ontwikkeld, op basis van onder andere plantaardige olie, die er voor zorgt dat papieren koffiebekers herbruikbaar zijn.
  Lees meer
 4. Nieuwe coördinator & technisch voorzitter FND


  Lees meer
 5. 15 februari 2016

  Agribusiness Seminar en Netwerkbijeenkomst Landbouwraden

  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert op woensdagmiddag en -avond 16 maart 2016 een bijeenkomst met de Landbouwraden. Het evenement is bedoeld voor agro-ondernemers met internationale ambities en bestaat uit regioseminars met aansluitend een gezamenlijke Agribusiness netwerkbijeenkomst.
  Lees meer
 6. MVO course Food & Feed Safety fully booked


  Lees meer
 7. 9 februari 2016

  RSPO launches 'RSPO NEXT'

  The Roundtable Sustainable Palm Oil (RSPO) has launched the voluntary add-on criteria to its existing Principles and Criteria (P&C). A framework for palm oil buyers to purchase RSPO NEXT Credits is currently being developed.
  Lees meer
 8. 1 februari 2016

  Cie. Corbey Advies Afval: Duurzaam gebruik en beheer van biomassastromen

  De huidige afvalwetgeving belemmert de totstandkoming van de biobased economy. Om een biobased economy en een zero waste society te bereiken beveelt de Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa (‘Commissie Corbey’) een actieplan aan met maatregelen die de wettelijke kaders verbeteren, publieke belangen als veiligheid en gezondheid borgen en het duurzaam gebruik en beheer van biomassastromen in Nederland stimuleren. Dit advies is nu beschikbaar.
  Lees meer
 9. 20 januari 2016

  EU publicatie goedkeuring rozemarijn (E392) als antioxidant in smeerbare vetproducten

  In het officiële publicatieblad van de Europese Unie van 20 januari 2016 is bekendgemaakt dat rozemarijn extract (E392) is toegestaan als antioxidant in smeerbare vetproducten met een vetgehalte lager dan 80%. Dit is gebeurd met Verordening (EU) 2016/56.
  Lees meer
 10. 20 januari 2016

  Cursus ‘Succesvol naar de markt met innovaties’

  Op donderdag 18 februari 2016 en donderdag 3 maart vindt in Den Bosch de tweedaagse cursus ‘Succesvol naar de markt met innovaties’ plaats. Een coproductie van Berenschot en HAS Hogeschool waarbij ondernemers in de agrifood leren hoe ze een marktintroductie succesvol kunnen laten verlopen. Bij deze willen we de cursus bij u onder de aandacht brengen.
  Lees meer