Overzichtspagina

 1. 7 december 2015

  Game changer for sustainable palm oil

  European private sector organizations join forces for a first time to ensure a fully sustainable palm oil supply chain in Europe by 2020. At the EU and Global Value Chains’ high-level conference, the Commitment to Support 100% Sustainable Palm Oil in Europe was presented to the Dutch Minister for Foreign Trade and Development Cooperation Lilianne Ploumen. The Netherlands with four other European countries (Denmark, France, Germany, United Kingdom) declared governmental support by presenting the Amsterdam Palm Oil Declaration.
  Lees meer
 2. 4 december 2015

  EC: wettelijke limiet op TFA meest doeltreffende maatregel

  Uit het rapport van de Europese Commissie dat op 3 december 2015 is voorgelegd aan het Europees Parlement en de Raad blijkt dat men een wettelijke limiet voor industriële transvetzuren de meest doeltreffende maatregel vindt. De Commissie wil, voor het nemen van een beleidsbeslissing, eerst een consultatieronde starten en een effectenbeoordeling uitvoeren om de omvang van het probleem en de verschillende mogelijke oplossingen te analyseren, met name de optie van een wettelijke limiet.
  Lees meer
 3. 2 december 2015

  Task Force Duurzame Palmolie krijgt opvolging in 2016

  Sinds 2010 werkt de Task Force Duurzame Palmolie aan het realiseren van 100% duurzame palmolie in de Nederlandse markt. Eind 2015 loopt het mandaat van de Task Force af. De Task Force Duurzame Palmolie kijkt uit naar het eindresultaat maar geeft bij voorbaat aan dat het werk niet klaar zal zijn. Verduurzaming is immers een continu proces. De leden van de Task Force gaan verder met het verduurzamen van de palmolieketen en doen dit via de ‘Dutch Alliance Sustainable Palm Oil’. De leden van de Dutch Alliance Sustainable Palm Oil zullen stimuleren dat er meer fysiek duurzame palmolie verwerkt wordt in producten en zullen werken aan de continue verbetering van de certificeringsstandaarden.
  Lees meer
 4. 30 november 2015

  Swedish initiative for sustainable palm oil presents progress report

  Book & Claim dominates Swedish Food Industry throughout the period 2010-2015. Mass Balance and Segregated options increase slowly.
  Lees meer
 5. 23 november 2015

  Synopsis of SAFA Expert Meeting

  A meeting of 20 leading experts on dietary fat and health convened in Leiden, The Netherlands, to assess the scientific state of the art on the effect of saturated fatty acid (SAFA) consumption on the risk of coronary heart disease (CHD) and stroke. The goal was to confirm the key points of agreement where convincing evidence exists, identify areas where the evidence is inconclusive, and describe the knowledge gaps and the best ways to fill them.
  Lees meer
 6. 19 november 2015

  Blog van de RSPO rondetafel: Dag 1 & 2

  Momenteel vindt in Kuala Lumpur de dertiende conferentie van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO) plaats. Thijs Pasmans en Eddy Esselink houden een blog bij op de website van VMT.
  Lees meer
 7. 17 november 2015

  'UK consumes between 72% and 93% sustainable palm oil'

  The UK Department for Environment, Food & Rural Affairs presented its third annual review on the UK consumption of sustainable palm oil.
  Lees meer
 8. 14 november 2015

  CBS lanceert 'Monitor Duurzame Agro-grondstoffen 2015'

  De monitor laat cijfers zien van onder andere duurzame palmolie, soja, koffie en cacao.
  Lees meer
 9. 5 november 2015

  MVO onderstreept belang van nieuwe Richtlijnen Goede Voeding

  MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten is blij met het uitkomen van de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding en met de duidelijkheid die ze scheppen. Winst is dat de aanbevelingen zijn opgesteld op basis van voedingsmiddelen en dat het niveau van nutriënten grotendeels is losgelaten. Consumenten eten immers geen ingrediënten maar voedingsmiddelen.
  Lees meer
 10. 3 november 2015

  Duurzame palmolie voor zuivel, vlees en eieren binnenlandse markt

  Per 2015 is zuivel, vlees en eieren voor de binnenlandse markt geproduceerd met duurzame palmolie. Vandaag kocht Nevedi de hiervoor in dit jaar benodigde 25.000 Green-Palm certificaten collectief in voor haar leden.
  Lees meer