Overzichtspagina

 1. Diervoederindustrie dekt palmoliefootprint collectief af

  In 2015 wordt de palmolie footprint van de Nederlandse diervoederindustrie volledig afgedekt. Dit geldt voor alle in Nederland geproduceerde en geconsumeerde dierlijke producten. Hiermee komt de Nederlandse diervoederindustrie haar commitment volledig na. Dit meldt Nevedi vandaag op haar website.
  Lees meer
 2. 10 juli 2015

  WNF: "Groot deel Nederlandse bedrijven goed op weg naar duurzame palmolie"

  “Een aanzienlijke groep bedrijven moet een tandje bijzetten om de doelstelling 100% duurzaam palmoliegebruik per eind 2015 te garanderen”
  Lees meer
 3. 6 juli 2015

  Volac and Wilmar establish a global animal feed fats business

  Volac International Limited (“Volac”) and Wilmar International Limited (“Wilmar”) have today announced the creation of a joint venture group to develop their added value animal feed fat business around the world.
  Lees meer
 4. Review: minder risico op coronaire hartziekten door vervanging verzadigde vetzuren door meervoudig onverzadigde vetzuren

  Het verlagen van de inname van verzadigde vetzuren geeft een kleine, maar belangrijke verlaging op het risico op coronaire hartziekten. Dat blijkt uit een review bestaande uit 15 studies met meer dan 59.000 deelnemers.
  Lees meer
 5. Staatssecretaris doet onderzoek naar verlagen cap biobrandstoffen uit conventionele bron


  Lees meer
 6. Daelmans Banket wint 2014 - Award van Task Force Duurzame Palmolie


  Lees meer
 7. 72% Duurzame Palmolie in Nederlandse Voedingsmiddelen industrie in 2014

  Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in 2014 is 72%. Dit blijkt uit de nieuwe rapportage van de Task Force Duurzame Palmolie. Het aandeel duurzame palmolie groeide afgelopen jaar met 11% ten opzichte van 2013.
  Lees meer
 8. Criteria zuiveringsprocedés diervoeder


  Lees meer
 9. Gezondheidsraad publiceert nieuwe achtergronddocumenten over vetten

  De Gezondheidsraad heeft op 28 mei 2015 de vierde serie openbare concepten gepubliceerd van de achtergronddocumenten Richtlijnen goede voeding 2015. Een van deze achtergronddocumenten gaat over ‘Verzadigde, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde (n-6) vetzuren’. Professionals krijgen tot 25 juni 2015 de gelegenheid om commentaar te leveren.
  Lees meer
 10. EC voor handhaving huidig beleid oorsprongsetikettering

  De Europese Commissie (EC) is niet voor de verplichte vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van 1) onverwerkte levensmiddelen, 2) producten met maar een ingrediënt en 3) ingrediënten die meer dan 50% van een levensmiddel uitmaken. Dit blijkt uit het rapport van de Europese Commissie dat op 20 mei 2015 is voorgelegd aan het Europees Parlement en de Raad. Door handhaving van het huidige beleid zullen de verkoopprijzen niet stijgen en kunnen consumenten toch kiezen voor producten met een specifieke oorsprong, indien zij dat wensen.
  Lees meer