Overzichtspagina

 1. Staatssecretaris doet onderzoek naar verlagen cap biobrandstoffen uit conventionele bron


  Lees meer
 2. Daelmans Banket wint 2014 - Award van Task Force Duurzame Palmolie


  Lees meer
 3. 72% Duurzame Palmolie in Nederlandse Voedingsmiddelen industrie in 2014

  Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in 2014 is 72%. Dit blijkt uit de nieuwe rapportage van de Task Force Duurzame Palmolie. Het aandeel duurzame palmolie groeide afgelopen jaar met 11% ten opzichte van 2013.
  Lees meer
 4. Criteria zuiveringsprocedés diervoeder


  Lees meer
 5. Gezondheidsraad publiceert nieuwe achtergronddocumenten over vetten

  De Gezondheidsraad heeft op 28 mei 2015 de vierde serie openbare concepten gepubliceerd van de achtergronddocumenten Richtlijnen goede voeding 2015. Een van deze achtergronddocumenten gaat over ‘Verzadigde, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde (n-6) vetzuren’. Professionals krijgen tot 25 juni 2015 de gelegenheid om commentaar te leveren.
  Lees meer
 6. EC voor handhaving huidig beleid oorsprongsetikettering

  De Europese Commissie (EC) is niet voor de verplichte vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van 1) onverwerkte levensmiddelen, 2) producten met maar een ingrediënt en 3) ingrediënten die meer dan 50% van een levensmiddel uitmaken. Dit blijkt uit het rapport van de Europese Commissie dat op 20 mei 2015 is voorgelegd aan het Europees Parlement en de Raad. Door handhaving van het huidige beleid zullen de verkoopprijzen niet stijgen en kunnen consumenten toch kiezen voor producten met een specifieke oorsprong, indien zij dat wensen.
  Lees meer
 7. Masterclass Voedselintegriteit


  Lees meer
 8. Productinnovaties voor een gezonder voedingspatroon

  Om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking, wordt elk jaar de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt. Het achterliggende doel van de Jaarprijs is het prikkelen van industrie en handel om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties, waardoor het voor de consument gemakkelijker kan worden een gezondere keuze te maken.
  Lees meer
 9. Themabijeenkomst Milieu en Biobased Economy

  MVO organiseert regelmatig een themabijeenkomst voor haar leden. Deze bijeenkomst combineert twee onderwerpen uit de sfeer van duurzame bedrijfsvoering: milieu en biobased economy. De bijeenkomsten zijn bedoeld om de laatste ontwikkelingen voor het voetlicht te brengen en met elkaar van gedachten te wisselen.
  Lees meer
 10. Wijziging en rectificatie bijlagen II en III Additievenverordening

  Op 24 april 2015 is een wijziging en rectificatie verschenen van de bijlage II en III van de Additievenverordening (Verordening (EG) nr. 1333/2008). De wijzigingen treden in werking op 14 mei 2015.
  Lees meer