Overzichtspagina

 1. 14 juli 2015

  Margarines bevatten inderdaad geen (weidegang)melk maar plantaardige oliën

  In tegenstelling tot wat de Dierenbescherming ons wil laten geloven zijn margarines niet van (weidegang)melk gemaakt, maar van oliezaden van planten die 365 dagen per jaar buiten staan. Dit benadrukken MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten en IMACE-NL (Nederlandse Margarinefabrikanten) in een gezamenlijke reactie op een rapport van de Dierenbescherming over de verkrijgbaarheid van zuivelproducten die uitsluitend zijn gemaakt van melk van koeien die in de wei hebben gelopen.
  Lees meer
 2. STC-cursus oliën en vetten

  Het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College (STC) verzorgt in samenwerking met MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, komend najaar wederom de cursus ‘Plantaardige en dierlijke oliën en vetten (inclusief oleochemie)’. Deze cursus omvat tien avonden theorie en twee middagen excursie en wordt afgesloten met een examen. Cursusbegeleider is Aniel Jagesser. De start van de nieuwe cursus is op dinsdag 22 september 2015 om 18.30 uur.
  Lees meer
 3. Diervoederindustrie dekt palmoliefootprint collectief af

  In 2015 wordt de palmolie footprint van de Nederlandse diervoederindustrie volledig afgedekt. Dit geldt voor alle in Nederland geproduceerde en geconsumeerde dierlijke producten. Hiermee komt de Nederlandse diervoederindustrie haar commitment volledig na. Dit meldt Nevedi vandaag op haar website.
  Lees meer
 4. 10 juli 2015

  WNF: "Groot deel Nederlandse bedrijven goed op weg naar duurzame palmolie"

  “Een aanzienlijke groep bedrijven moet een tandje bijzetten om de doelstelling 100% duurzaam palmoliegebruik per eind 2015 te garanderen”
  Lees meer
 5. 6 juli 2015

  Volac and Wilmar establish a global animal feed fats business

  Volac International Limited (“Volac”) and Wilmar International Limited (“Wilmar”) have today announced the creation of a joint venture group to develop their added value animal feed fat business around the world.
  Lees meer
 6. Review: minder risico op coronaire hartziekten door vervanging verzadigde vetzuren door meervoudig onverzadigde vetzuren

  Het verlagen van de inname van verzadigde vetzuren geeft een kleine, maar belangrijke verlaging op het risico op coronaire hartziekten. Dat blijkt uit een review bestaande uit 15 studies met meer dan 59.000 deelnemers.
  Lees meer
 7. Staatssecretaris doet onderzoek naar verlagen cap biobrandstoffen uit conventionele bron


  Lees meer
 8. Daelmans Banket wint 2014 - Award van Task Force Duurzame Palmolie


  Lees meer
 9. 72% Duurzame Palmolie in Nederlandse Voedingsmiddelen industrie in 2014

  Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in 2014 is 72%. Dit blijkt uit de nieuwe rapportage van de Task Force Duurzame Palmolie. Het aandeel duurzame palmolie groeide afgelopen jaar met 11% ten opzichte van 2013.
  Lees meer
 10. Criteria zuiveringsprocedés diervoeder


  Lees meer