Overzichtspagina

 1. Gezondheidsraad publiceert nieuwe achtergronddocumenten over vetten

  De Gezondheidsraad heeft op 28 mei 2015 de vierde serie openbare concepten gepubliceerd van de achtergronddocumenten Richtlijnen goede voeding 2015. Een van deze achtergronddocumenten gaat over ‘Verzadigde, enkelvoudig en meervoudig onverzadigde (n-6) vetzuren’. Professionals krijgen tot 25 juni 2015 de gelegenheid om commentaar te leveren.
  Lees meer
 2. EC voor handhaving huidig beleid oorsprongsetikettering

  De Europese Commissie (EC) is niet voor de verplichte vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van 1) onverwerkte levensmiddelen, 2) producten met maar een ingrediënt en 3) ingrediënten die meer dan 50% van een levensmiddel uitmaken. Dit blijkt uit het rapport van de Europese Commissie dat op 20 mei 2015 is voorgelegd aan het Europees Parlement en de Raad. Door handhaving van het huidige beleid zullen de verkoopprijzen niet stijgen en kunnen consumenten toch kiezen voor producten met een specifieke oorsprong, indien zij dat wensen.
  Lees meer
 3. Masterclass Voedselintegriteit


  Lees meer
 4. Productinnovaties voor een gezonder voedingspatroon

  Om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking, wordt elk jaar de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt. Het achterliggende doel van de Jaarprijs is het prikkelen van industrie en handel om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties, waardoor het voor de consument gemakkelijker kan worden een gezondere keuze te maken.
  Lees meer
 5. Themabijeenkomst Milieu en Biobased Economy

  MVO organiseert regelmatig een themabijeenkomst voor haar leden. Deze bijeenkomst combineert twee onderwerpen uit de sfeer van duurzame bedrijfsvoering: milieu en biobased economy. De bijeenkomsten zijn bedoeld om de laatste ontwikkelingen voor het voetlicht te brengen en met elkaar van gedachten te wisselen.
  Lees meer
 6. Wijziging en rectificatie bijlagen II en III Additievenverordening

  Op 24 april 2015 is een wijziging en rectificatie verschenen van de bijlage II en III van de Additievenverordening (Verordening (EG) nr. 1333/2008). De wijzigingen treden in werking op 14 mei 2015.
  Lees meer
 7. Enkele recente publicaties over vetten en gezondheid

  In deze nieuwsbrief vindt u een aantal recente publicaties waaronder een samenvatting van het ISSFAL- debat over de huidige voedingsaanbevelingen rondom verzadigde vetzuren en het recent gepubliceerde IMACE-rapport ‘Health effects of margarine and fat spreads’.
  Lees meer
 8. RSPO opens registration for third European Roundtable

  The Roundtable on Sustainable Palm Oil's (RSPO) third European Roundtable will be held on 3 June 2015 in Amsterdam, Park Plaza Amsterdam Airport Hotel.
  Lees meer
 9. Olie van de microalg Schizochytrum sp. voortaan toegestaan in smeerbare vetten

  De Europese Commissie heeft een vergunning verleend voor het in de handel brengen van de olie van de microalg Schizochytrium sp. als nieuw voedingsingrediënt. De aanvraag hiertoe was bij de Britse bevoegde autoriteit op 18 september 2013 ingediend door DSM Nutritional Products.
  Lees meer
 10. Yum! Brands announces zero deforestation policy for its palm oil sourcing

  Yum! Brands, the company that owns KFC, Taco Bell and Pizza Hut, on Thursday announced a zero deforestation policy for its palm oil sourcing.
  Lees meer