Overzichtspagina

 1. Aanpassing NVWA tarieven


  Lees meer
 2. RSPO announcement: "Public Consultation on RSPO Market Rules on Claims & Communications"

  The RSPO announces the public consultation on the revision of the RSPO Market Rules on Claims and Communications.
  Lees meer
 3. Canadees bedrijf verkrijgt patent op motorolie van plantaardige olie

  Het Canadese Altranex heeft patent verkregen van het United States Patent and Trademark Office (USPTO) voor een methode om van plantaardige olie een grondstof voor motorolie te maken.
  Lees meer
 4. 27 februari 2015

  Lijnolie voor verf vaker van eigen akkers

  Verfproducent Ursa Paint slaagt erin steeds meer lijnolie voor haar natuurverven te winnen uit vlas dat in Nederland is geteeld.
  Lees meer
  24 februari 2015

  Loek Favre nieuw bestuurslid VNO-NCW


  Lees meer
 5. 17 februari 2015

  Middagbijeenkomst Duurzame palmolie een ‘must have’

  De vraag is nu niet meer of we overstappen op duurzaam geproduceerde palmolie maar hoe. Deze middagbijeenkomst op 3 september 2015 biedt levensmiddelenproducenten handvatten om snel de overstap te maken. Bedrijven gaan naar huis met een op maat gesneden Plan van Aanpak. Voor zowel bedrijven die al bezig zijn of al overgestapt zijn op duurzame palmolie. Zij horen de laatste ontwikkelingen op dit gebied en hoe deze grondstofstroom te beheren en certificeren en ook optimaal te gebruiken binnen de MVO-positionering.
  Lees meer
 6. 17 februari 2015

  Wetenschappelijke grondslag vetconsumptie in VK en VS ter discussie gesteld

  Brits – Amerikaanse wetenschappers concluderen in een recent gepubliceerde studie in BMJ Open Heart dat de in de jaren ’80 ingevoerde voedingsadviezen voor vetten in de Verenigde Staten (VS) en het Verenigd Koninkrijk (VK), waren gebaseerd op onvoldoende wetenschappelijke evidentie en nooit geïntroduceerd hadden mogen worden. Met een systematische review en meta-analyse van Randomized Controlled Trials (RCT’s) uit de jaren ’80 stellen de wetenschappers dat er geen verband bestaat tussen de inname van (verzadigd) vet en coronaire hartziekten. Helaas wordt weinig informatie gegeven over wat de voedingsinterventies precies inhielden en is bijvoorbeeld niet onderzocht waarmee het totaal- of verzadigd vet vervangen werd.
  Lees meer
 7. Nieuw begin CVB

  Het CVB wordt vanaf 1 januari 2015 voortgezet door de Federatie Nederlandse Diervoederketen. Tot voor kort was CVB een dienst van het Productschap Diervoeder dat onlangs is opgeheven. De werkzaamheden voor het CVB-programma worden vanaf 2015 uitgevoerd door Wageningen UR.
  Lees meer
 8. Herregistratie diervoederbedrijven bij NVWA - nog tot 1 maart 2015 kosteloos


  Lees meer
 9. 10 februari 2015

  Ferrero gebruikt 100% duurzame, traceerbare en gecertificeerde palmolie

  Breda – Vanaf 1 januari 2015 wordt voor de producten van Ferrero uitsluitend 100% gesegregeerde palmolie gebruikt. Daarmee bereikt de onderneming haar doel een jaar eerder dan gepland. De verantwoordelijkheid van Ferrero stopt echter niet bij certificering. Middels haar Palmoliehandvest, dat in 2013 is geïntroduceerd, blijft de Groep zich inzetten om de voornaamste oorzaken van ontbossing aan te pakken en een evenwicht tot stand te brengen tussen het behoud van het milieu, de behoeften van gemeenschappen, economisch voordeel en economische levensvatbaarheid. Ferrero's volgende stappen zullen zich richten op het betrekken van meer kleine boeren in toeleveringsketen.
  Lees meer