Overzichtspagina

 1. Betere aandacht door margarine met omega-3 vetzuren

  Kinderen die dagelijks margarine eten die is verrijkt met omega-3 vetzuren houden volgens hun ouders hun aandacht er beter bij. Dat blijkt uit onderzoek onder 79 jongens in de leeftijd van 8 tot 14 jaar.
  Lees meer
 2. Veel kinderen hebben vitamine D tekort

  Bijna één op de drie kinderen heeft te weinig vitamine D. Bij kinderen van onder andere Marokkaanse, Surinaamse, Turkse en Kaapverdische afkomst gaat het zelfs om meer dan de helft van de kinderen. Kinderen met een vitamine D tekort eten minder gezond, kijken meer televisie en spelen minder buiten dan kinderen met gezonde vitamine D waarden. Dat schrijven onderzoekers van het Erasmus MC in het aprilnummer van het wetenschappelijke tijdschrift The Journal of Nutrition. Zij baseren hun onderzoek op gegevens uit de grootschalige Generation R Studie in Rotterdam.
  Lees meer
 3. WHO report: Using price policies to promote healthier diets

  A new publication by WHO Europe provides information on the use of price policies to promote healthy diets and summarizes recent policy developments from different parts of the region. The publication reviews examples of policy action from Denmark, Finland, France and Hungary, as well as the European School Fruit Scheme.
  Lees meer
 4. FEFAC lanceert draft Soy Sourcing Guidelines

  De draft Soy Sourcing Guidelines geven een aanbeveling voor een basisniveau voor de inkoop van soja, daar waar de marktvraag naar verantwoorde soja niet aanwezig of nog beperkt is.
  Lees meer
 5. Aanpassing NVWA tarieven


  Lees meer
 6. RSPO announcement: "Public Consultation on RSPO Market Rules on Claims & Communications"

  The RSPO announces the public consultation on the revision of the RSPO Market Rules on Claims and Communications.
  Lees meer
 7. Canadees bedrijf verkrijgt patent op motorolie van plantaardige olie

  Het Canadese Altranex heeft patent verkregen van het United States Patent and Trademark Office (USPTO) voor een methode om van plantaardige olie een grondstof voor motorolie te maken.
  Lees meer
 8. 27 februari 2015

  Lijnolie voor verf vaker van eigen akkers

  Verfproducent Ursa Paint slaagt erin steeds meer lijnolie voor haar natuurverven te winnen uit vlas dat in Nederland is geteeld.
  Lees meer
  24 februari 2015

  Loek Favre nieuw bestuurslid VNO-NCW


  Lees meer
 9. 17 februari 2015

  Middagbijeenkomst Duurzame palmolie een ‘must have’

  De vraag is nu niet meer of we overstappen op duurzaam geproduceerde palmolie maar hoe. Deze middagbijeenkomst op 3 september 2015 biedt levensmiddelenproducenten handvatten om snel de overstap te maken. Bedrijven gaan naar huis met een op maat gesneden Plan van Aanpak. Voor zowel bedrijven die al bezig zijn of al overgestapt zijn op duurzame palmolie. Zij horen de laatste ontwikkelingen op dit gebied en hoe deze grondstofstroom te beheren en certificeren en ook optimaal te gebruiken binnen de MVO-positionering.
  Lees meer