Overzichtspagina

 1. Herregistratie diervoederbedrijven bij NVWA - nog tot 1 maart 2015 kosteloos


  Lees meer
 2. 10 februari 2015

  Ferrero gebruikt 100% duurzame, traceerbare en gecertificeerde palmolie

  Breda – Vanaf 1 januari 2015 wordt voor de producten van Ferrero uitsluitend 100% gesegregeerde palmolie gebruikt. Daarmee bereikt de onderneming haar doel een jaar eerder dan gepland. De verantwoordelijkheid van Ferrero stopt echter niet bij certificering. Middels haar Palmoliehandvest, dat in 2013 is geïntroduceerd, blijft de Groep zich inzetten om de voornaamste oorzaken van ontbossing aan te pakken en een evenwicht tot stand te brengen tussen het behoud van het milieu, de behoeften van gemeenschappen, economisch voordeel en economische levensvatbaarheid. Ferrero's volgende stappen zullen zich richten op het betrekken van meer kleine boeren in toeleveringsketen.
  Lees meer
 3. 9 februari 2015

  De rol van biobrandstoffen voor economie en klimaat

  Met briefkaarten en een film vragen ketenpartijen aandacht voor de positieve effecten van het gebruik van biobrandstoffen in de transportsector.
  Lees meer
 4. 9 februari 2015

  EU Commission lauches inquiry into Danish fat tax

  The European Commission has decided to open investigation against Denmark as regards the Danish fat tax introduced in 2011 and then abolished in 2013 as a potential disguised state aid. The basis for the inquiry, led by Phil Hogan, Commissioner for Agriculture and Rural Development, is that certain meat and dairy products were exempt from the law, creating an unfair advantage for certain manufacturers.
  Lees meer
 5. 4 februari 2015

  Nederlandse zuivelsector over op verantwoorde soja

  De Nederlandse zuivelsector gebruikt vanaf 1 januari 2015 alleen nog maar RTRS soja (Round Table Responsible Soy). Hiermee houdt de zuivelsector zich aan de afspraken van de intentieverklaring voor verantwoorde soja getekend in 2011.
  Lees meer
 6. 3 februari 2015

  Remia koopt Yil'driz

  Yillys Food Concepts B.V., het bedrijf achter merknaam Yil’driz, is vanaf 1 februari 2015 in handen van Remia. Ondernemer Bram Muilwijk heeft zijn bedrijf verkocht om zich volledig te kunnen richten op de ontwikkeling van nieuwe voedingsconcepten. Muilwijk: ‘Ik ben meer conceptontwikkelaar en ondernemer dan iemand die op de winkel past. Ik heb er alle vertrouwen in dat Remia het marktaandeel van Yil’driz verder kan laten groeien.’ Algemeen directeur Karel de Rooij van Remia wil de sauzen van Yil’driz blijven voeren onder de bestaande merknaam. ‘Door de overname breiden we het merkenportfolio van Remia uit en verstevigen we onze sauzenpositie’, aldus De Rooij.
  Lees meer
 7. 3 februari 2015

  Task Force tool helpt bedrijven over te stappen naar RSPO gecertificeerde duurzame palmolie

  De Task Force Duurzame Palmolie heeft een tool ontwikkeld die bedrijven helpt over te stappen naar RSPO gecertificeerde duurzame palmolie. De tool is te vinden op de website van de Task Force en bestaat uit een set voorbereidende vragen en een stappenplan dat bedrijven inzicht en richting geeft bij het overstappen.
  Lees meer
 8. 2 februari 2015

  WRI trekt bijdrage landbouw aan energieprobleem in twijfel

  Het Word Resource Institute (WRI) twijfelt dat biomassa een bijdrage kan leveren aan de energievoorziening in de wereld. Dat blijkt uit een rapport dat eind januari 2015 is gepubliceerd.
  Lees meer
 9. 28 januari 2015

  Nederland zet zich in voor 100% duurzame palmolie in Europa

  Europa moet in 2020 voor 100% gebruik maken van duurzame palmolie. Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) steunt deze doelstelling van European Sustainable Palm Oil (ESPO), een nieuw initiatief van Europese ketenorganisaties voor oliën en vetten en IDH ( Initiatief Duurzame Handel). 'Nederland loopt voorop met duurzame palmolie: eind van dit jaar hopen we 100% duurzaam te zijn. Het is tijd dat ook in andere Europese landen voortgang wordt gemaakt met verduurzaming van de sector', aldus de minister.
  Lees meer
 10. 28 januari 2015

  Verhoging biobrandstofproductie zonder indirecte effecten mogelijk

  Indirect Land Use Change als gevolg van biomassaproductie voor transportbrandstoffen kan worden voorkomen. Dat is de conclusie van onderzoek van wetenschappers van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht. De juiste maatregelen kunnen dit voorkomen, blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Commissie Corbey. MVO en Fediol hebben geparticipeerd in een van de vier casestudies die zijn uitgevoerd om de hypothese van het hoofdonderzoek te bevestigen.
  Lees meer