Overzichtspagina

 1. 19 januari 2015

  Croda bouwt voor een beter milieu

  Croda bouwt een bio-vergistinginstallatie op eigen terrein. Het systeem bespaart energiekosten en de CO2-uitstoot van het bedrijf wordt met een kwart verminderd. ,,Goed voor ons en goed voor het milieu,’’ zei Danny Zwakhals, senior engineer bij Croda, bij het slaan van de eerste paal afgelopen vrijdag.
  Lees meer
 2. 19 januari 2015

  Vraag naar verantwoorde soja stijgt 50 procent


  Lees meer
 3. 16 januari 2015

  MVO oneens met conclusies KNAW-visiedocument biobrandstoffen

  MVO - de ketenorganisatie van oliën en vetten is van mening dat biomassa wel degelijk onderdeel is van de oplossing van het energievraagstuk. MVO is het niet eens met de conclusies uit het KNAW visiedocument ‘Biobrandstof en hout als energiebronnen – effect op uitstoot van broeikasgassen’. Hierover heeft zij vandaag een brief gestuurd aan de KNAW. Gebruik van biomassa voor biobrandstof kan volgens MVO binnen de randvoorwaarden van duurzaamheid een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze energievoorziening.
  Lees meer
 4. 9 januari 2015

  MVO Course Food & Feed Safety 2015 open for registration


  Lees meer
 5. 8 januari 2015

  ADM and Unilever sign joint business development plan

  ADM and Unilever have signed a Joint Business Development Plan (JBDP) to continue to grow their relationship in Europe, North America and Africa.
  Lees meer
 6. Verlenging periode gratis (her)registratie diervoederbedrijven bij NVWA


  Lees meer
 7. 18 december 2014

  Cie. Corbey: Visie duurzame bio-economie in 2030 gepubliceerd en uitnodiging tot discussie

  De transitie naar een ‘bio-economie’ is nog maar net begonnen. De belofte is een circulaire economie waarin fossiele grondstoffen zijn vervangen door duurzame‘biobased’ alternatieven. Maar: hoe komen we daar? Zijn we op de goede weg? En waar liggen kansen voor Nederland en Europa? De Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa heeft haar conceptvisie duurzame bio-economie 2030 gepubliceerd en gaat hierover graag met u in gesprek tijdens een bijeenkomst op vrijdag 16 januari 2015.
  Lees meer
 8. 18 december 2014

  Vetzuren als grondstof voor chemicaliën

  Verdezyne, eigendom van investeerders zoals Sime Darby en DSM Venturing, bouwt in Maleisië een fabriek voor de productie van hernieuwbare diaciden welke als grondstof kunnen dienen voor nylonsoorten en andere polymeren voor gebruik in verschillende toepassingen zoals: techniek harsen, auto-onderdelen, sportkleding, vloerbedekking en tandenborstel haren, tegen lagere kosten dan de traditionele, petroleum gebaseerde producten.
  Lees meer
 9. 18 december 2014

  Research nieuwe biobased toepassingen glycerine en plantaardige olie

  Iowa State University ontvangt 1 miljoen dollar voor onderzoek naar nieuwe toepassingen van glycerine. De ETH Univeristeit in Zurich, Zwitserland, heeft een methode ontwikkeld om PLA te maken uit glycerine. En last but not least een bericht over de BioCentury Research Farm die een pilot plant bouwt voor polymeren op basis van plantaardige olie als vervanger van butadieen.
  Lees meer
 10. 12 december 2014

  STC-cursus oliën en vetten start i.s.m. MVO

  Het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College (STC) verzorgt komend voorjaar wederom -dit keer in samenwerking met MVO- de cursus ‘Plantaardige en dierlijke oliën en vetten (inclusief oleochemie)’. Deze cursus omvat tien avonden en twee middagen excursie met een afsluitend examen. Cursusbegeleider is Aniel Jagesser. De start van de nieuwe cursus is op dinsdag 27 januari 2015 om 18.30 uur.
  Lees meer