Overzichtspagina

 1. 28 januari 2015

  Nederland zet zich in voor 100% duurzame palmolie in Europa

  Europa moet in 2020 voor 100% gebruik maken van duurzame palmolie. Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) steunt deze doelstelling van European Sustainable Palm Oil (ESPO), een nieuw initiatief van Europese ketenorganisaties voor oliën en vetten en IDH ( Initiatief Duurzame Handel). 'Nederland loopt voorop met duurzame palmolie: eind van dit jaar hopen we 100% duurzaam te zijn. Het is tijd dat ook in andere Europese landen voortgang wordt gemaakt met verduurzaming van de sector', aldus de minister.
  Lees meer
 2. 28 januari 2015

  Verhoging biobrandstofproductie zonder indirecte effecten mogelijk

  Indirect Land Use Change als gevolg van biomassaproductie voor transportbrandstoffen kan worden voorkomen. Dat is de conclusie van onderzoek van wetenschappers van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Utrecht. De juiste maatregelen kunnen dit voorkomen, blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Commissie Corbey. MVO en Fediol hebben geparticipeerd in een van de vier casestudies die zijn uitgevoerd om de hypothese van het hoofdonderzoek te bevestigen.
  Lees meer
 3. 22 januari 2015

  Task Force Duurzame Palmolie lanceert nieuwe website


  Lees meer
 4. Praktische trainingen over HACCP en GMP+

  Voor bedrijven actief in de diervoedersector organiseert Schouten Advies B.V. in maart 2015 een reeks praktische trainingen over HACCP en GMP+.
  Lees meer
 5. 19 januari 2015

  Croda bouwt voor een beter milieu

  Croda bouwt een bio-vergistinginstallatie op eigen terrein. Het systeem bespaart energiekosten en de CO2-uitstoot van het bedrijf wordt met een kwart verminderd. ,,Goed voor ons en goed voor het milieu,’’ zei Danny Zwakhals, senior engineer bij Croda, bij het slaan van de eerste paal afgelopen vrijdag.
  Lees meer
 6. 19 januari 2015

  Vraag naar verantwoorde soja stijgt 50 procent


  Lees meer
 7. 16 januari 2015

  MVO oneens met conclusies KNAW-visiedocument biobrandstoffen

  MVO - de ketenorganisatie van oliën en vetten is van mening dat biomassa wel degelijk onderdeel is van de oplossing van het energievraagstuk. MVO is het niet eens met de conclusies uit het KNAW visiedocument ‘Biobrandstof en hout als energiebronnen – effect op uitstoot van broeikasgassen’. Hierover heeft zij vandaag een brief gestuurd aan de KNAW. Gebruik van biomassa voor biobrandstof kan volgens MVO binnen de randvoorwaarden van duurzaamheid een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze energievoorziening.
  Lees meer
 8. 9 januari 2015

  MVO Course Food & Feed Safety 2015 open for registration


  Lees meer
 9. 8 januari 2015

  ADM and Unilever sign joint business development plan

  ADM and Unilever have signed a Joint Business Development Plan (JBDP) to continue to grow their relationship in Europe, North America and Africa.
  Lees meer
 10. Verlenging periode gratis (her)registratie diervoederbedrijven bij NVWA


  Lees meer