Overzichtspagina

 1. GAP pesticide brochure available in 6 additional languages


  Lees meer
 2. 13 november 2014

  RSPO'S Palm Oil Debate Now Live

  The RSPO's Palm Oil Debate has been launched on the Guardian Sustainable Business platform.
  Lees meer
 3. 12 november 2014

  Biobrandstoffen: kleine bijdrage maakt groot verschil

  Ecofys heeft een rapport gepubliceerd dat laat zien dat het gebruik van biotransportbrandstoffen bijdraagt aan de daling van het gebruik van de fossiele brandstoffen met de meeste CO2-emissie. Hoewel biobrandstoffen tot op heden slechts voor enkele procenten worden bijgemengd in fossiele brandstoffen leidt het gebruik ervan juist tot het vermijden van het gebruik van de brandstoffen gemaakt uit moeilijk winbare fossiele olie en olie uit teerzanden. En dat zijn juist de brandstoffen waarvoor de meeste moeite moet worden gedaan om ze te winnen. Dat vertaalt zich in een hogere CO2-emissie, aldus de onderzoekers. Gebruik van biobrandstoffen voorkomt dat juist is de conclusie van het Ecofys-rapport.
  Lees meer
 4. 7 november 2014

  Olaf Brugman nieuwe voorzitter Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja

  De Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS) heeft Olaf Brugman, teamleider Sustainability Policies, Risk & Reporting bij Rabobank, gekozen als nieuwe voorzitter. Brugman volgt Alex Ehrenhaus op. De Executive Board van RTRS steunt zijn kandidatuur unaniem.
  Lees meer
 5. 6 november 2014

  MVO eerste kennispartner van vakblad VMT

  MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten wordt de eerste kennispartner van VMT. Deze twee partijen slaan de handen ineen om de bedrijven uit de foodsector optimaal te informeren over de laatste ontwikkelingen rond duurzame palmolie.
  Lees meer
 6. 4 november 2014

  Workshop Landgebruik en iLUC-mitigatie toont beleidsmogelijkheden

  Tijdens de workshop op 23 oktober 2014 in Brussel met als titel “Bioenergy: Land use and mitigating iLUC” (indirect Land Use Change) werd getoond hoe de indirecte effecten van landgebruik voor hernieuwbare energie kunnen worden vermeden. De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met ExCo74, onderdeel van Implementing Agreement for a Programme of Research, Development and Demonstration on Bioenergy (IEA).
  Lees meer
 7. 3 november 2014

  Croda wint MVO-award Gouda

  Croda is de winnaar van de MVO-award 2014 van de stichting Fairtrade Gouda. Het bedrijf ontving deze prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) uit handen van de burgemeester van Gouda.
  Lees meer
 8. 30 oktober 2014

  Dijkstra en Vos pleiten voor Nederlands groeipad biobrandstoffen

  De Kamerleden Dijkstra (VVD) en Vos (PvdA) hebben op 30 oktober 2014 een motie ingediend.
  Lees meer
 9. 29 oktober 2014

  MPOC report on economic facts of palm oil in Europe


  Lees meer
 10. 23 oktober 2014

  LEI studie brengt palmoliegebruik diervoederindustrie in kaart

  Het totale verbruik van palmolieproducten in mengvoeders in de jaren 2011-2013 bedroeg gemiddeld 114.000 ton per jaar, waarvan 46.500 ton voor binnenlands verbruik.
  Lees meer