Overzichtspagina

 1. Themamiddag Voedselveiligheid

  Op donderdag 6 november 2014 organiseert Wageningen Academy een themamiddag Voedselveiligheid. Bij inschrijving voor 19 september kost de themamiddag geen 295,- maar slechts 195,- euro.
  Lees meer
 2. 28 augustus 2014

  RSPO EU RT 2014 REPORT Online Now


  Lees meer
 3. 20 augustus 2014

  REMINDER RSPO: ACOP 2013/2014

  The RSPO gently reminds all its members to commence with the ACOP reporting process. Deadline for submission is19 September 2014 with no further extension.
  Lees meer
 4. MVO promotes Good Agricultural Practices (GAP) in countries of origin

  MVO recently set up a brochure on Pesticide Management designed for farmers and storage companies in South-America, Central and Eastern Europe. This GAP initiative is supported by the Royal Dutch Grain and Feed Trade Association (het Comité), COCERAL, UNISTOCK and FEDIOL.
  Lees meer
 5. Verantwoorde soja voor Milieukeur-varkens

  Milieukeur-varkens krijgen sinds 1 juli alleen nog voer voorgeschoteld met verantwoord geproduceerde soja. Vion gaat daarnaast ook verantwoorde soja toepassen voor het Beter Leven varkensvlees dat zij produceren.
  Lees meer
 6. EFSA launches public consultation on acrylamide


  Lees meer
 7. Volkskrant publiceert artikel over duurzame palmolie

  De economie bijlage van de Volkskrant publiceerde afgelopen zaterdag (28-06) een artikel over duurzame palmolie. Het artikel stelt de vraag "hoe duurzaam?" duurzame palmolie is en laat de complexe keten zien waar (duurzame) palmolie mee te maken heeft. De weg naar duurzame palmolie is lang en lastig, maar daardoor niet onhaalbaar, zoals Milieudefensie met "het verminderen van de wereldwijde vraag naar palmolie" suggereert. De discussies en onderwerpen beschreven in het artikel benadrukken nogmaals het belang en de inzet voor meer duurzame palmolie in de hele keten.
  Lees meer
 8. RASFF Annual Report 2013

  Recentelijk is het jaarrapport van RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) over 2013 gepubliceerd.
  Lees meer
 9. RIVM: percentage volwassenen met overgewicht zal niet verder toenemen

  Het percentage volwassenen in Nederland met overgewicht zal waarschijnlijk niet verder toenemen. Dit is een van de uitkomsten uit het rapport ‘Een gezonder Nederland’, de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2014 (VTV) van het RIVM, die op 24 juni werd aangeboden aan minister Schippers. De VTV geeft een overzicht van de huidige stand van de volksgezondheid en beschrijft trends in het verleden en in de toekomst.
  Lees meer
 10. Task Force Duurzame Palmolie roept bedrijven op over te stappen op 100% duurzame palmolie


  Lees meer