Overzichtspagina

 1. NVWA tarieven herinspecties en digitale inspecties fors omhoog


  Lees meer
 2. Deelnemers versterken banden op jaarbijeenkomst netwerk BSE-TSE

  Het BSE-TSE Wetenschappelijk Netwerk van de EFSA heeft onlangs zijn achtste jaarlijkse bijeenkomst gehouden. Op deze bijeenkomst wisselen deelnemers en waarnemers gegevens en ervaringen uit m.b.t. TSE en BSE. Deze keer is onder meer gekeken naar de TSE/BSE-situatie in Kroatië, de stand van wetenschappelijk onderzoek naar de overdraagbaarheid van misvormde eiwitten die geen prionen zijn, en de TSE/BSE-gerelateerde activiteiten van OIE, EURL-AP en EURL-TSE.
  Lees meer
 3. 19 december 2013

  MVO huisvest Nederlandstalige RSPO-vertegenwoordiging

  Voor vragen over de inkoop van duurzame palmolie kunnen Nederlandse oliën- en vettenbedrijven maar ook levensmiddelen-, diervoeder- en biobased ondernemingen sinds kort rechtstreeks terecht bij een Nederlandstalige vertegenwoordiging van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). Dit RSPO-kantoor is ondergebracht bij MVO, de ketenorganisatie voor vetten en oliën in Zoetermeer. De RSPO streeft ernaar te komen tot 100 procent duurzame palmolie in de markt.
  Lees meer
 4. 19 december 2013

  Wilmar wil ontbossing actief tegengaan

  Wilmar International heeft onlangs met Unilever een Memorandum of Understanding ondertekend waarin de concerns zich ertoe verbinden te streven naar een versnelling van de transformatie naar een duurzame markt voor palmolie. Tegelijkertijd maakte Wilmar een nieuw duurzaamheidsbeleid met betrekking tot de palmoliesector wereldkundig dat het zelf samenvat met de woorden ‘No Deforestation, No Peat, No Exploitation’.
  Lees meer
 5. MVO bijeenkomst "Bijproducten uit crush en raffinage" druk bezocht

  Op 10 december jl. organiseerde MVO een bijeenkomst voor haar achterban. De bijeenkomst stond in het teken van bijproducten uit crush en raffinage en de toepassingen in diervoeders, techniek en biodiesel.
  Lees meer
 6. 18 december 2013

  Nieuwsvoorziening MVO Voeding en Gezondheid verandert

  Met de beëindiging van de activiteiten van het Productschap MVO en de start van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, verandert de nieuwsvoorziening aan leden en andere relaties. Dit brengt met zich mee dat de nieuwsbrief voeding en gezondheid, net als de meeste andere MVO nieuwsbrieven, verdwijnt. In plaats daarvan richt MVO zich meer exclusief op haar leden.
  Lees meer
 7. 18 december 2013

  Voorlichting MVO voortgezet binnen MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten

  Het Voorlichtingsbureau MVO wordt per 1 januari 2014 geïntegreerd in een nieuwe organisatie: MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten. Het maken van communicatiematerialen over het belang van vetten in een gezonde voeding en het uitvoeren van campagnes zijn belangrijke taken van de nieuwe organisatie.
  Lees meer
 8. 18 december 2013

  MVO lanceert lespakket voor jonge kinderen

  Het Voorlichtingsbureau MVO heeft een digitaal lespakket genaamd ‘Marga’ voor de jongste kinderen in het basisonderwijs ontwikkeld. Kinderen leren hiermee spelenderwijs dat ontbijten gezond én lekker is, en dat het belangrijk is je boterhammen te besmeren met Marga(rine).
  Lees meer
 9. 18 december 2013

  Advies gezondheidsraad Zweden over dieetbehandeling obesitas

  In Zweden heeft de SBU, de Zweedse Gezondheidsraad, een advies uitgebracht over de dieetbehandeling van obesitas (BMI>30). Na bestudering van de meest recente onderzoeken concludeert de Zweedse Gezondheidsraad dat een koolhydraatarm dieet op korte termijn (minder dan 6 maanden) het beste resultaat geeft bij overgewicht, beter dan een vetarm dieet.
  Lees meer
 10. 18 december 2013

  Tweede Kamer debatteert vandaag over voedsel


  Lees meer