Overzichtspagina

 1. EC: Gezondheidsclaims over DHA en EPA goedgekeurd

  De Europese Commissie en de Europese lidstaten hebben recent een voorstel goedgekeurd met zeven nieuwe artikel-13 gezondheidsclaims, waaronder drie claims over docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) in relatie tot bloeddruk en triglyceridewaarden.
  Lees meer
 2. EC publiceert Q&A over voedingsinformatie op verpakkingen

  Op 31 januari 2013 heeft de Europese Commissie een Q&A-document gepubliceerd over de nieuwe verordening inzake voedselinformatie aan consumenten.
  Lees meer
 3. 7 februari 2013

  Productschap MVO: Statement naar aanleiding van BMJ publicatie over omega-6 vetzuren

  Recent wetenschappelijk onderzoek dat vraagtekens stelt bij de positieve effecten van het vervangen van verzadigde vetzuren door omega-6 vetzuren leidt niet tot andere voedingsadviezen. Voor alle volwassenen en kinderen, en vooral ook voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes blijft het advies om verzadigde vetten in de voeding zoveel mogelijk te vervangen door meervoudig onverzadigde vetten.
  Lees meer
 4. 31 januari 2013

  Richtlijnen verzadigd en onverzadigd vet

  Het Voedingscentrum heeft zijn standpunt t.a.v. verzadigd en onverzadigd vet recent (opnieuw) verwoord in een artikel in de Voeding NU (december jl.). In het artikel geeft het Voedingscentrum aan dat een voedingspatroon met vooral onverzadigd vet ten opzichte van een voeding met veel verzadigd vet een lager risico op coronaire hartziekten zal opleveren. Concreet betekent dit dat het Voedingscentrum adviseert de inname van verzadigd vet te verlagen door magere vlees(producten) en zuivelpropducten te kiezen en het gebruik van snoep en snacks te beperken.
  Lees meer
 5. 31 januari 2013

  Gezondheidsclaims geregeld

  Sinds 14 december 2012 is de Europese lijst van generieke gezondheidsclaims van toepassing. Dit betekent dat voedingsmiddelenproducenten die een gezondheidsclaim op hun product willen zetten, alleen nog de keuze hebben uit 222 claims die wetenschappelijk zijn bewezen.
  Lees meer