Overzichtspagina

 1. 13 november 2018

  Palmolie verwerkt door Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven is voor 88% duurzaam


  Lees meer
 2. 8 november 2018

  Verantwoord Frituren nu ook op facebook en Instagram

  De campagne Verantwoord Frituren zit sinds kort op facebook en Instagram. Hiermee wil de campagne de naamsbekendheid onder cafetariaondernemers behouden en daarnaast herbevestigen dat Verantwoord Frituren de juiste keuze is. Ook zal deze socialmedia-actie bijdragen aan de kennis en passie van de cafetariaondernemer voor frituurvet en – olie.
  Lees meer
 3. De mogelijkheden van goudsbloemolie in voedsel en biobased producten

  De bloemolie van goudsbloem is al eeuwenlang gekend voor zijn wondhelende werking. Recenter is de aandacht voor de kwaliteiten van de goudsbloemzaadolie. Goudsbloemzaadolie bevat hoge concentraties calendulazuur en is een potentiele hernieuwbare en milieuvriendelijke grondstof voor verven of coatings. Deze zaadolie zou ook gunstig zijn voor hart en bloedvaten en voor het recuperatievermogen van de spieren. In Proefcentrum Herent en ILVO wordt gewerkt aan de verfijning van de teelt van goudsbloem (Calendula officinalis). Karel de Grote Hogeschool en Universiteit Gent onderbouwen verder de toepassings-mogelijkheden. Zowel geperste, hexaan geëxtraheerde als superkritisch (sCO2) geëxtraheerde olie maken onderdeel uit van hun onderzoek.
  Lees meer
 4. Glycerinewater voor biovergisting is bijproduct; géén afvalstof

  De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (RvS) heeft op 3 oktober 2018 uitspraak gedaan in het hoger beroep tussen de Provincie Drenthe en biodieselfabrikant SunOil in Emmen. Het betreft de vraag of glycerinewater dat wordt toegepast in biovergisting een afvalstof is of niet. De RvS komt tot de conclusie dat het in dit geval gaat om een bijproduct.
  Lees meer
 5. Oproep COV aangaande Afrikaanse varkenspest

  De Nederlandse vee- en vleessector roept ondernemers op om de insleep van het Afrikaanse varkenspestvirus in Nederland te helpen voorkomen. Met de vaststelling van Afrikaanse varkenspest in België vorige week is de zorg over een mogelijke insleep van het virus uit Oost-Europa naar Nederland verder toegenomen. Aangezien diverse MVO bedrijven locaties in Oost-Europa hebben c.q. contact hebben met Oost-Europese (transport)bedrijven, onderstreept MVO het belang van de oproep van het COV. Als het virus ook in Nederland opduikt, zal dit enorme economische en maatschappelijke gevolgen hebben.
  Lees meer
 6. SDG Action Day – De Toekomst Dichtbij

  Op 25 september a.s. wordt een SDG Action Day in Amsterdam georganiseerd.
  Lees meer
 7. China akkoord met import van Nederlands varkensvet voor humane consumptie

  China staat de import van Nederlands varkensvet voor humane consumptie toe. Op 2 juli 2018 tekenden minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit samen met haar Chinese collega minister Ni Yuefeng het protocol tijdens de High Level Meeting in Den Haag.
  Lees meer
 8. Biodiesel meest duurzame brandstof

  Biobrandstoffen in Nederland zijn zeer duurzaam. Dit blijkt uit de jaarrapportage van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). De biodiesel die we in Nederland gebruiken is hoofdzakelijk gemaakt van gebruikt frituurvet. De emissiefactor van biodiesel is het laagste van alle energiebronnen. Biodiesel presteert daarmee zelfs substantieel beter dan bijvoorbeeld biogas en bio-ethanol, maar ook beter dan elektriciteit.
  Lees meer
 9. 3 juli 2018

  2017 recordjaar voor oliën- en vettensector


  Lees meer
 10. Nieuwe versie ISO 22000


  Lees meer