Overzichtspagina

 1. 22 februari 2017

  ‘Frituurvet Recycle Het!’ ondersteunt inzamelactie ‘Help Noud aan een Hulphond’ met 5.000 euro.

  Frituurvet inzamelen om de zevenjarige Noud uit Zoetermeer aan een hulphond te helpen. Aan deze de actie levert de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!' graag een bijdrage. Thijs Pasmans, projectleider van de campagne overhandigde dinsdag 21 februari een cheque ter waarde van 5.000 euro aan Noud.
  Lees meer
 2. 20 februari 2017

  Kinderboerderijen presenteren nieuw inzamelmeubel voor gebruikt frituurvet


  Lees meer
 3. NVWA gaat controleren op meldingsplicht laboratoria

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat in 2017 bij diervoederlaboratoria controleren of zij de procedures naleven en bij geconstateerde onregelmatigheden in diervoeders hun meldingsplicht nakomen. Als niet aan de wet- en regelgeving wordt voldaan, zal handhavend worden opgetreden.
  Lees meer
 4. 10 februari 2017

  MVO zoekt office manager


  Lees meer
 5. 9 februari 2017

  UK presents new monitoring report sustainable palm oil

  UK imports an estimated proportion of 87% or 108% CSPO, depending on the baseline trade data used. This represents an increase from 72% or 93% respectively in 2014, and from 50% and 59% respectively in 2012.
  Lees meer
 6. 1 februari 2017

  Commerciële productie grafeen dichterbij door gebruik plantaardige olie

  Grafeen is een materiaal met een grote potentie. Het is sterk en een goede geleider. De huidige productiemethoden vergen extreme omstandigheden zoals lange tijd bij hoge temperatuur en vacuüm en in de aanwezigheid van explosieve gassen. Dat kost veel energie en vergt veel kostbare veiligheidsmaatregelen wat het product zeldzaam en duur maakt. Grootschalige productie en toepassing is daarom tot nu toe uitgebleven. Australische wetenschappers hebben echter een methode gevonden en getest waarbij onder relatief gematigde omstandigheden en op basis van relatief goedkope en goed beschikbare grondstoffen grafeen kan worden gemaakt. In de test gebruikte de onderzoekers in eerste instantie sojaolie. Tijdens het testen heeft het team van onderzoekers ook andere hernieuwbare grondstoffen gebruikt, waaronder ook gebruikt frituurvet.
  Lees meer
 7. 1 februari 2017

  ‘Frituurvet Recyle Het’ steunt inzamelactie ‘Help Noud aan een Hulphond’


  Lees meer
 8. 31 januari 2017

  Plantaardige oliën verduurzamen autowasstraat

  Reinigings- en ontvettingsmiddelen op basis van plantaardige oliën vervangen steeds vaker traditionele middelen op basis van fossiele olie. De nieuwe middelen zijn net zo effectief, tasten de lak en andere materialen van de auto niet aan en zijn vaak biologisch afbreekbaar.
  Lees meer
 9. 23 januari 2017

  Grote Braziliaanse sojaproducenten en Europese soja-inkopers tekenen MoU over verantwoorde soja

  Het Memorandum of Understanding (MoU) over verantwoorde soja werd afgelopen week op 19 januari ondertekend in Lissabon door Aprosoja, FEFAC, Fediol en IDH.
  Lees meer
 10. Registration MVO Course Food & Feed Safety 2017


  Lees meer