Overzichtspagina

 1. 28 april 2021

  Exportwaarde oliën- en vettensector stijgt in 2020 tot 12,3 miljard euro (+16%)

  De Nederlandse im- en export van oliezaden, oliën, vetten en aanverwante producten is - zowel in volume als in waarde - in 2020 wederom sterk gestegen. Bijna alle productcategorieën: oliezaden, plantaardige oliën en vetten, dierlijk vet, UCO’s (gebruikte oliën en vetten), biodiesel en lecithine, laten groei zien. Daarmee is de betekenis van de oliën- en vettenindustrie voor de Nederlandse economie verder toegenomen.
  Lees meer
 2. 19 maart 2021

  MVO presenteert het jaarverslag 2020 en het jaarplan 2021


  Lees meer
 3. 6 april 2020

  Mogelijkheid tot inschrijven voor de FNLI Award 2020

  Terwijl het coronavirus bijna alle Nederlanders thuishoudt, blijven werknemers in de voedselketen aan het werk voor ons allemaal. Maar ook zonder coronacrisis werken er mensen in onze industrie dagelijks aan inspirerende projecten die het verschil maken in Nederland. De FNLI reikt daarom op 24 september 2020 de tweede editie van de FNLI Award uit aan dé ‘Frontrunner van de Levensmiddelenindustrie’.
  Lees meer
 4. 26 maart 2020

  MVO Netwerkevent 2020 definitief geannuleerd


  Lees meer
 5. 26 maart 2020

  Jaarverslag en jaarplan

  MVO presenteert graag het jaarverslag 2019 en het jaarplan 2020.
  Lees meer
 6. 20 januari 2020

  Naar een CO2-neutrale MVO-sector

  De klimaatdoelstellingen van het kabinet en het klimaatakkoord zijn direct van invloed op de gehele oliën- en vettenketen. Nederland werkt nationaal aan 49% minder CO2 uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990, en wil, als andere landen meedoen, de Europese doelstelling verhogen naar 55%. Dat is inmiddels ook het uitgangspunt van de Europese Green Deal die streeft naar volledig klimaatneutraal in 2050.
  Lees meer
 7. 17 december 2019

  Anti-palmolie marketing van The Flower Farm is misleidend

  Het College van Beroep (CvB) heeft de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) over het misleidend karakter van de anti-palmolie marketing van The Flower Farm (TFF) bevestigd. Vorige maand oordeelde de RCC dat de campagne van het nieuwe margarinemerk misleidend, onjuist en ongenuanceerd is. TFF ging tegen een onderdeel van de uitspraak in beroep. Dat beroep hebben ze nu op alle punten verloren. Het CvB stelt hiermee de European Palm Oil Alliance (EPOA) nogmaals en met extra argumenten in het gelijk. TFF handelt zowel in strijd met de Nederlandse Reclame Code als met de Milieu Reclame Code, en moet alle verpakkingen, televisiecommercial, video, socialmediaberichten en website aanpassen.
  Lees meer
 8. 19 november 2019

  Reclame Code Commissie: anti-palmolie campagne The Flower Farm is misleidend

  De Reclame Code Commissie (RCC) vindt de anti-palmolie campagne van het nieuwe margarinemerk The Flower Farm misleidend, onjuist en ongenuanceerd. The Flower Farm handelt zowel in strijd met de Nederlandse Reclame Code als met de Milieu Reclame Code, en moet de verpakkingen, televisiecommercial, video, socialmediaberichten en website aanpassen. The European Palm Oil Alliance had een klacht ingediend over deze campagne.
  Lees meer
 9. 14 november 2019

  Inschrijving MVO cursus geopend

  Medewerkers van bedrijven in de oliën- en vettenindustrie en van aanverwante bedrijven en organisaties op het gebied van voedsel, veevoer, technologie en energie kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de cursus ‘Oils and Fats - Basics Technology, Applications and Food Safety’ die in maart/april 2020 wordt gehouden.
  Lees meer
 10. Reactie van MVO en NVDB Signaalbericht ILT Biodiesel

  Op maandag 20 mei 2019 heeft staatssecretaris Van Veldhoven de Signaalrapportage van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) inzake een onderzoek van het Openbaar Ministerie t.a.v. biodiesel aan de Tweede Kamer gestuurd.
  Lees meer