Overzichtspagina

 1. 15 december 2020

  Eindejaarscampagne ‘Frituurvet Recycle Het!’

  De feestdagen staan weer voor de deur. En hoewel ze dit jaar in een klein gezelschap gevierd moeten worden, zullen Nederlanders traditiegetrouw in groten getale oliebollen gaan bakken. Een groot deel van de gebruikte frituurolie verdwijnt daarbij bij het restafval of in het riool. “Dat is zonde”, vindt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, “aangezien het vet hergebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het maken van biobrandstoffen. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze leefomgeving”.
  Lees meer
 2. MVO: steun en kritiek bij SER-duurzaamheidskader biomassa

  Biomassa is een belangrijke bron om de energievoorziening te verduurzamen. Er is echter veel discussie over hoe duurzaam het echt is. Het kabinet wil daarom dat er een kader komt voor duurzame biomassa en de SER heeft daarover op 8 juli 2020 een advies uitgebracht. MVO heeft bij de totstandkoming van het advies de volgende punten naar voren gebracht.
  Lees meer
 3. 20 december 2019

  Meer dan 50% van gebruikt frituurvet verdwijnt bij het restafval of in het riool

  Meer dan 50% van het door Nederlandse huishoudens gebruikte frituurvet verdwijnt nog steeds bij het restafval of in het riool. “En dat is niet alleen slecht voor onze leefomgeving”, zegt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, “maar hiermee gooien we ook geld weg. Het recyclen van gebruikt frituurvet levert winst op voor het milieu, voor de bedrijven die er fossielvrije biodiesel van maken én voor de verenigingen of scholen die het gebruikte frituurvet inzamelen. Dat is drie keer winst.”
  Lees meer
 4. 19 december 2019

  In 2018 meer duurzame palmolie verwerkt in Nederland


  Lees meer
 5. Gebruikt frituurvet zorgt voor aanzienlijke CO2-reductie vervoersector

  Het afgelopen jaar is het aandeel hernieuwbare energie voor vervoer in Nederland toegenomen met 25% ten opzichte van 2017. Hiermee zit Nederland in 2018 met 8,9% ruim boven het Europese gemiddelde en ligt het op koers om de Europese doelstelling voor hernieuwbare energie voor vervoer van 10% in 2020 te halen.
  Lees meer