Overzichtspagina

 1. 18 november 2020

  Nieuwe voedingsrichtlijn Diabetes

  Vrijdag 13 November is de nieuwe voedingsrichtlijn gepubliceerd voor mensen met diabetes. De vorige richtlijn dateerde uit 2015 met een kleine update in 2018. De nieuwe richtlijn beveelt aan een voedingspatroon rijk aan groente en fruit, volkoren graanproducten, noten, peulvruchten, plantaardige oliën, met weinig toegevoegd suiker, zout en bewerkt vlees en zonder suikerhoudende dranken is volgens deze richtlijn geschikt voor mensen met diabetes. Deze uitgangspunten komen terug in verschillende voedingspatronen, zoals een koolhydraatbeperkt, vetbeperkt, mediterraan, DASH en vegetarisch voedingspatroon en ook in de Schijf van Vijf.
  Lees meer
 2. 25 september 2020

  Persbericht: 89% van het frituurvet in de horeca is vloeibaar

  Vandaag is de Campagne Verantwoord Frituren met een persbericht gekomen waarin melding wordt gemaakt van het feit het gebruik van vloeibaar frituurvet in de horeca in 15 jaar tijd is gestegen van 51% tot 89% in 2019. Sinds de start van de Campagne Verantwoord Frituren in 2004 is het overgrote deel van de cafetaria’s in Nederland overgestapt van vast naar vloeibaar frituurvet. Dat is een belangrijk resultaat want vloeibaar frituurvet is gezonder dan vast frituurvet doordat ze vooral onverzadigde vetzuren bevatten die helpen een normaal cholesterolgehalte te behouden.
  Lees meer
 3. 17 september 2020

  Lancering Platform Voeding Nederland

  Platform Voeding Nederland is een nieuw samenwerkingsverband tussen 7 partijen met autoriteit op het gebied van voeding. Het platform is ontstaan vanuit de behoefte aan eenduidige, wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding richting (zorg)professionals. Het platform richt zich op het bevorderen van onderbouwde informatie, adviezen en scholing op het gebied van voeding, door samenwerking en afstemming.
  Lees meer
 4. Nieuwe Ter Perse verschenen

  Op 6 juli 2020 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
  Lees meer
 5. 3 februari 2020

  Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2020 geopend

  Op 7 april 2020 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de éénentwintigste keer uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.
  Lees meer
 6. 19 december 2019

  De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

  Op 19 december 2019 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
  Lees meer
 7. 28 november 2019

  Het Nutri Score logo brengt in zijn huidige vorm vooral verwarring voor de consument

  Op donderdag 28 november heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt bij monde van Staatssecretaris Paul Blokhuis welk voedselkeuzelogo verkozen wordt binnen Nederland. Uit een proces van ongeveer een jaar is het Nutri Score logo als beste uit de bus gekomen.
  Lees meer
 8. 19 november 2019

  ‘Vette’ update van NEVO-online

  De nieuwe uitgave van de online Nevo-tabel bevat recente analysegegevens over oliën, vetten en vetzuren uit onderzoek van WUR in samenwerking met MVO. Ook de gegevens over margarines en bak- en braadproducten in deze uitgave zijn vers van de pers.
  Lees meer
 9. Eerste aanmeldingen komen binnen voor MVO gastlessen Voedsel Educatie Platform

  Ook in 2019 verzorgt MVO gastlessen op basisscholen in Nederland binnen de Smaakmissie ‘Olie & Vet’ van het Voedsel Educatie Platform. De gastlessen zijn geschikt voor kinderen in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Na een gastles zijn de leerlingen op de hoogte van de gezondheidseffecten en functionaliteit van olie & vet. Ze gaan zelf aan de slag met het maken van margarine en er wordt een leuke quiz gespeeld. De gastlessen worden kosteloos aangeboden door MVO. De gastlessen zijn vandaag opengesteld voor aanmelding en veel scholen zijn enthousiast want de eerste aanmeldingen komen al binnen.
  Lees meer
 10. De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

  Op 9 mei 2019 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
  Lees meer