Overzichtspagina

 1. Consumentenbond: Geen transvetzuren in margarinecroissants

  Uit onderzoek van de Consumentenbond naar afbakcroissants blijkt dat er geen transvetzuren meer zitten in margarinecroissants. De Consumentenbond heeft 16 afbakcroissants laten testen door bakkers, consumenten en experts. Zij hebben de croissants getest op uiterlijk, geur en smaak. Ook is het zoutgehalte, de hoeveelheid en de soort vet en de informatie op de etiketten beoordeeld.
  Lees meer
 2. 14 februari 2014

  Foodwatch hekelt Becel pro.activ onterecht

  Foodwatch heeft vandaag uitspraken gedaan over Becel pro.activ en stelt onder andere dat Becel pro.activ een medicijn is en in de apotheek verkocht zou moeten worden. Een van de dingen die Foodwatch hierbij over het hoofd ziet is dat margarineproducten met plantensterolen (zoal Becel pro.activ) voedingsmiddelen zijn. De cholesterolverlagende claim die het product draagt, is dan ook als claim voor voedingsmiddelen onafhankelijk goedgekeurd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, de EFSA.
  Lees meer
 3. 13 februari 2014

  NVWA wil inspectieresultaten van lunchrooms en later ook cafetaria’s openbaar maken

  In de loop van 2014 maakt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de inspectieresultaten van lunchrooms bekend via haar website. Hierdoor krijgen consumenten inzicht of de regels voor veilig voedsel worden nageleefd en krijgen ondernemers de kans zich positief te onderscheiden van anderen.
  Lees meer
 4. 6 februari 2014

  De Nationale Cholesterol Test campagne

  Aanstaande maandag gaat de campagne Nationale Cholesterol Test van de Service Apotheek van start. De campagne wordt gesteund door de Nederlandse Hartstichting, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en Unilever en is afgestemd met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
  Lees meer
 5. 29 januari 2014

  Consumentenbond test frituurvetten en –oliën

  Onder de kop: ‘Lekker frituren, maar in welk vet?’ heeft de consumentenbond een test uitgevoerd van verschillende frituurvetten en –oliën. De belangrijkste conclusie is dat frituren in vloeibaar frituurvet of in olie beter is dan frituren in vast vet. De consumentenbond onderzocht 21 vetproducten en frituurde tijdens 10 bakrondes 2,5 kilo patat en 80 bitterballen.
  Lees meer
 6. 18 december 2013

  Nieuwsvoorziening MVO Voeding en Gezondheid verandert

  Met de beëindiging van de activiteiten van het Productschap MVO en de start van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, verandert de nieuwsvoorziening aan leden en andere relaties. Dit brengt met zich mee dat de nieuwsbrief voeding en gezondheid, net als de meeste andere MVO nieuwsbrieven, verdwijnt. In plaats daarvan richt MVO zich meer exclusief op haar leden.
  Lees meer
 7. 18 december 2013

  Voorlichting MVO voortgezet binnen MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten

  Het Voorlichtingsbureau MVO wordt per 1 januari 2014 geïntegreerd in een nieuwe organisatie: MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten. Het maken van communicatiematerialen over het belang van vetten in een gezonde voeding en het uitvoeren van campagnes zijn belangrijke taken van de nieuwe organisatie.
  Lees meer
 8. 18 december 2013

  MVO lanceert lespakket voor jonge kinderen

  Het Voorlichtingsbureau MVO heeft een digitaal lespakket genaamd ‘Marga’ voor de jongste kinderen in het basisonderwijs ontwikkeld. Kinderen leren hiermee spelenderwijs dat ontbijten gezond én lekker is, en dat het belangrijk is je boterhammen te besmeren met Marga(rine).
  Lees meer
 9. 18 december 2013

  Advies gezondheidsraad Zweden over dieetbehandeling obesitas

  In Zweden heeft de SBU, de Zweedse Gezondheidsraad, een advies uitgebracht over de dieetbehandeling van obesitas (BMI>30). Na bestudering van de meest recente onderzoeken concludeert de Zweedse Gezondheidsraad dat een koolhydraatarm dieet op korte termijn (minder dan 6 maanden) het beste resultaat geeft bij overgewicht, beter dan een vetarm dieet.
  Lees meer
 10. 18 december 2013

  Tweede Kamer debatteert vandaag over voedsel


  Lees meer