Home
Zoeken Menu

OLIJFOLIE MET KRUIDEN

Lees hier hoe je je olijfolie éxtra lekker maakt, door er kruiden aan toe te voegen. Binnen 10 minuten is je kruidige olijfolie klaar om als dressing te gebruiken of om brood in te dippen. Enjoy!

Ingrediënten:

250 ml olijfolie (extra vierge)

2 takjes verse rozemarijn

4 takjes verse tijm

3 zongedroogde tomaatjes

Bereiding: 

Verwarm de olijfolie in een pan op laag vuur voor ongeveer vier minuten. Kneed ondertussen de rozemarijn en tijm licht zodat de kruiden beter smaak afgeven. Voeg de rozemarijn, tijm en zongedroogde tomaatjes toe aan de olie en laat enkele minuten op het vuur staan. Haal vervolgende pan van het vuur en laat het geheel vijf minuten afkoelen. Haal nu de takjes rozemarijn en tijm en de zongedroogde tomaatjes uit de olie en stop ze in een fles. Zet daarna een trechter op de fles en giet de verwarmde olijfolie erin. Enjoy! 

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

kiezen en kopen

Olijfolie

In de supermarkt vind je veel soorten olijfolie. Van extra vierge voor in een salade tot milde olijfolie om in te bakken. In Nederland zijn 3 soorten olijfolie verkrijgbaar, geraffineerde olijfolie, vierge olijfolie en extra vierge olijfolie. Waar moet je op letten?

Kiezen en kopen

Olie en vet op het etiket

Op de verpakking van een product vind je infomatie over de ingredienten van een voedingsmiddel. Oliën en vetten worden in meer producten verwerkt dan je misschien denkt. Kijk maar eens op het etiket.

Infographic

Hoe wordt olie gemaakt?

Plantaardige olie komt uit zaden en vruchten van verschillende planten, zoals zonnebloemen, soja, olijf, raapzaad, maïs en pinda. Deze infographic laat de 5 stappen zien van het verbouwen van de gewassen tot het verwerken van de producten.