31 januari 2017

Plantaardige oliën verduurzamen autowasstraat

Reinigings- en ontvettingsmiddelen op basis van plantaardige oliën vervangen steeds vaker traditionele middelen op basis van fossiele olie. De nieuwe middelen zijn net zo effectief, tasten de lak en andere materialen van de auto niet aan en zijn vaak biologisch afbreekbaar.

Waar tientallen jaren geleden fossiele oplosmiddelen en zuren werden gebruikt worden nu organische producten gebruikt die metaal, verflagen en kunststoffen van pakkingen en dergelijke niet aantasten. De eerste generatie schoonmaakmiddelen op fossiele basis losten de coating laag voor laag op. De nieuwe stoffen oxideren niet, zijn eerder alkalisch en minder agressief van aard als de eerste generatie schoonmaakproducten. Ze veranderen de polariteit van de vervuiling zodat die oplosbaar wordt in water en niet agressieve reinigingsmiddelen. Hierdoor blijven metaal- en coatinglagen behouden.

Een dergelijke werkwijze zorg er ook voor dat de vuildeeltjes in het water zweven waardoor ze eenvoudig kunnen worden verwijderd en het water dagen tot wekenlang hergebruikt kan worden.  

Klik hier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd: 31 januari 2017