Home
Zoeken Menu

Spinaziemuffins

Eiermuffins met spinazie en tomaat zijn heerlijk als ontbijtgerecht of bij de lunch. Ze zijn erg makkelijk te maken en met verse groenten en vloeibare margarine is het ook nog gezond!

Ingrediënten:

1 ui gesnipperd
500 gr. verse spinazie

4 eieren
50 gr. vloeibare margarine
100 gr. volkorenbloem
1 tl. bakpoeder

2 tomaten in blokjes
100 gr. geitenkaas in blokjes
2 eetl. gedroogde oregano
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Doe een eetlepel vloeibare margarine in een wokpan en bak de genipperde ui. Roerbak de spinazie erdoor totdat het geslonken is. Laat uitlekken in een zeef of vergiet. Mix in een grote kom de 4 eieren met de rest van de vloeibare margarine en klop er de bloem en het bakpoeder doorheen. Voeg tomatenblokjes, geitenkaas, organo, peper en zout en ten slotte de spinazie toe. Vul 12 muffinvormpjes en zet deze in een muffinvorm 30 minuten in de oven. De spinaziemuffins zijn zowel warm als koud erg lekker. En geschikt om in te vriezen!

Deel deze pagina: