STC-cursus oliën en vetten

Het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College (STC) verzorgt in samenwerking met MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, komend najaar wederom de cursus ‘Plantaardige en dierlijke oliën en vetten (inclusief oleochemie)’. Deze cursus omvat tien avonden theorie en twee middagen excursie en wordt afgesloten met een examen. Cursusbegeleider is Aniel Jagesser. De start van de nieuwe cursus is op dinsdag 22 september 2015 om 18.30 uur.

De cursus is bedoeld voor werknemers van controle-, tankopslag- en productiebedrijven, medewerkers van zeevaart- en binnenvaartrederijen, expertisebureaus, laboratoria, handelskantoren e.d. Cursisten hebben bij voorkeur een opleiding op MBO-niveau afgerond of zijn certificaathouder van ‘Controle vloeibare lading’. Andere vooropleidingen dienen aan het college ter beoordeling te worden voorgelegd. Tijdens de lessen wordt ruim aandacht besteed aan nomenclatuur, productieprocessen, chemie, herkomst en samenstelling, verwerking, productspecificaties, analyse en oleochemie. Ook staan twee bezoeken gepland, één aan een fabriek en één aan een laboratorium. De cursus wordt afgesloten met een examen.


Aan het eind van de cursus dient de cursist kennis te hebben van de herkomst van grondstoffen, de raffinageprocessen, de verwerking van grondstof tot ruwe olie, de scheikunde van plantaardige en dierlijke vetten, de productspecificaties, de analysemethoden, het proces van geraffineerde olie tot eindproduct, de vetzuren en hun industriële toepassing, de toepassing van oleochemie, het veiligheidsinformatieblad volgens EG-Richtlijn 93/112/EEG, de opslag en werkmethoden van oleochemische producten en de verpakking en het transport van producten.

Nadere informatie wordt verstrekt door STC B.V., mevrouw G.C. Francisca, Quarantaineweg 98, 3089 KP Rotterdam-Heijplaat, tel. 010-2832300, e-mail francisca@stc-r.nl of klik hier voor een beschrijving. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier.

Laatst gewijzigd: 13 juli 2015