2 december 2015

Task Force Duurzame Palmolie krijgt opvolging in 2016 Verduurzaming is een continu proces

Sinds 2010 werkt de Task Force Duurzame Palmolie aan het realiseren van 100% duurzame palmolie in de Nederlandse markt. Eind 2015 loopt het mandaat van de Task Force af. De Task Force Duurzame Palmolie kijkt uit naar het eindresultaat maar geeft bij voorbaat aan dat het werk niet klaar zal zijn. Verduurzaming is immers een continu proces. De leden van de Task Force gaan verder met het verduurzamen van de palmolieketen en doen dit via de ‘Dutch Alliance Sustainable Palm Oil’. De leden van de Dutch Alliance Sustainable Palm Oil zullen stimuleren dat er meer fysiek duurzame palmolie verwerkt wordt in producten en zullen werken aan de continue verbetering van de certificeringsstandaarden.

De Dutch Alliance Sustainable Palm Oil verbindt zich aan het stimuleren van de fysieke inkoop van duurzame palmolie, dat wil zeggen ‘Mass Balance’ of ‘Segregated’ in plaats van ‘Book & Claim’-certificaten. Een speerpunt is ook de continue aanscherping van de RSPO-certificeringsstandaard. Zo staan nu onder de aandacht: de bescherming van hoogwaardige bossen, geen productie op veenlanden en de ondersteuning van kleine, onafhankelijke boeren.

De sectoren die deel uitmaken van de Task Force zullen deel uitmaken van de Dutch Alliance. Zij vertegenwoordigen producenten, afnemers en retailers van (producten met) duurzame palmolie.

 

Klik hier voor de tekst van het commitment van de Dutch Alliance Sustainable Palm Oil

Klik hier voor de tekst van het persbericht.

 

Laatst gewijzigd: 2 december 2015