Task Force Duurzame Palmolie presenteert eindrapportage 2015

Van alle palmolie die in 2015 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, is 84% duurzaam.

Uit het rapport blijkt dat het aandeel duurzame palmolie in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is gestegen van 30% eind 2011 naar 84% eind 2015. Ook het aandeel fysieke stromen van duurzame palmolie nam toe in 2015: van de gebruikte duurzame palmolie was 80% ‘Mass Balanced’ of ‘Segregated’ gecertificeerd.

Acht sectoren uit de Nederlandse palmolieketen committeerden zich in 2010 aan de ambitie om te komen tot ‘100% duurzame palmolie voor de Nederlandse markt eind 2015’. Nu, vijf jaar later, blijkt dat palmolie verwerkt door deze sectoren en specifiek voor de Nederlandse markt – dat wil zeggen export en niet aangesloten sectoren niet meegerekend -  zelfs 100% duurzaam is. Dit geldt zowel voor de aangesloten voedingsmiddelenindustrie als de diervoederindustrie. Daarmee is de ambitie van de Task Force gehaald. Aldus Eddy Esselink, voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie: “Dit resultaat is een mijlpaal op weg naar een duurzame handelsketen voor palmolie. Nu de bedrijven en sectoren die zijn aangesloten bij de Task Force hun ambitie gerealiseerd hebben is het zaak dat ook de laatste Nederlandse bedrijven en sectoren overstappen naar duurzame palmolie”.

Klik hier voor het persbericht en de rapportage. For English report click here.

 

Laatst gewijzigd: 20 mei 2016