21 januari 2020

Vacature (junior) beleidsmedewerker duurzame ontwikkeling

Voor deze functie zoeken wij een gedreven en breed georiënteerde professional, die makkelijk schakelt tussen verschillende werkzaamheden.

Als beleidsmedewerker duurzame ontwikkeling werk je zelfstandig, maar ben je ook een verbinder. Je werkt in een internationale omgeving en hebt gevoel voor beslissingsprocessen op het raakvlak van bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties. Je hebt aantoonbare affiniteit met internationale duurzame ontwikkelingsprocessen. Je signaleert en analyseert relevante (internationale) ontwikkelingen, zoekt oplossingen en overtuigt partijen. Je ontwikkelt plannen om projecten en bewustwording te helpen realiseren.

Je werkt samen met jouw directe collega’s aan het ontwikkelen van een duurzaamheidsbeleid en vertaalt dat naar communicatiemiddelen. Je bent verantwoordelijk voor campagnes en projecten, inclusief het ontwikkelen van rapportages. Je schrijft graag en makkelijk, zowel in het Nederlands als in het Engels, en complexe inhoud zet je om in een heldere en pakkende boodschap voor verschillende doelgroepen. Denken en doen gaan hand in hand. Je denkt graag mee en stelt kritische vragen. Woorden die jou verder kenmerken zijn: enthousiasmerend, bruggenbouwer, team player, helicopter view, netwerker en hands-on mentaliteit.

Wij bieden:
• een afwisselende functie binnen een dynamische en maatschappelijk relevante werkomgeving
• een 38-urige werkweek en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
• een reiskostenvergoeding
• een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen
Standplaats is Zoetermeer, deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Je hebt:
• een afgeronde HBO/WO-opleiding met bij voorkeur een link naar agro-food
• minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare omgeving
• sterk ontwikkelde communicatieve en adviesvaardigheden
• uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
• actuele kennis van communicatiemiddelen en -kanalen

Je bent:
• oplossingsgericht, initiatiefrijk, doortastend, positief-kritisch en een teamspeler
• strategisch sterk, maar ook (daad)krachtig in uitvoering
• een energieke persoonlijkheid met aantoonbare passie voor duurzaam ondernemen

Wie zijn wij?
Als ketenorganisatie is MVO de belangenbehartiger, spreekbuis en dienstverlener voor de oliën en vettenindustrie, een van de grootste agrarische sectoren in Nederland. We richten we ons op vier thema’s: duurzame ontwikkeling, voeding en gezondheid, handelspolitiek en voedsel- en diervoederveiligheid. Kijk ook eens op www.mvo.nl.

Duurzame ontwikkeling is een geïntegreerd onderdeel van ons denken en handelen. We streven naar duurzame grondstoffen, productiewijzen en producten voor de sector. Daarbij gaat het ook om energiebesparing, onze ecologische voetafdruk, milieubelasting en het hergebruik van bij- en reststromen. In het kader van de wereldwijde verduurzaming van palmolie werken we o.a. nauw samen met de European Palm Oil Alliance, zie www.palmoilalliance.eu.

Bij het realiseren van onze toekomstvisie zijn wij:
• betrokken: we bieden een platform voor overleg, meningsvorming en afstemming;
• omgevingsbewust: we werken aan goede relaties met de (nationale) overheid, maatschappelijke organisaties, politiek, wetenschap, ketenpartijen en media;
• dienstverlenend: we bieden toegevoegde waarde aan bedrijven in de gehele oliën- en vettenketen gebaseerd op professionaliteit.
Hierbij kiezen we voor een creatieve en proactieve houding, waarbij het continue streven naar goede interne en externe samenwerking en open communicatie ons gedrag bepalen.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie over de functie kun je contact op nemen met Eddy Esselink, senior beleidsmedewerker duurzame ontwikkeling, tel 079 363 4354 / 0612142551 / email: esselink@mvo.nl.
Je belangstelling voor deze functie kun je tot 9 maart 2020 mailen naar Frans Claassen, directeur: claassen@mvo.nl.

 

Laatst gewijzigd: 11 februari 2020