Home
Zoeken Menu

Veelzijdig

Oliën en vetten hebben een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Voeding, cosmetica, kaarsen, verf, afbreekbaar plastic. Allemaal voorbeelden van producten waarin oliën en vetten worden verwerkt. Oliën en vetten zijn veel gebruikte ingrediënten in een breed scala van levensmiddelen. Ze hebben belangrijke functionele eigenschappen. Maar we denken bij oliën en vetten natuurlijk in de eerste plaats aan de producten voor op de boterham of in de pan.
Meer informatie
Kiezen en kopen

Olie en vet op het etiket

Op de verpakking van een product vind je infomatie over de ingredienten van een voedingsmiddel. Oliën en vetten worden in meer producten verwerkt dan je misschien denkt. Kijk maar eens op het etiket.

Recept

Zelf margarine maken

Margarine maak je met een aantal simpele ingrediënten. Het is makkelijker dan je denkt. Door zelf extra's toe te voegen maak je iets bijzonders, bijvoorbeeld bieslook- of zelfs truffelmargarine.

FUNCTIONALITEIT

Waarom zit er vet in een croissant?

Een croissant kun je zonder vet niet maken. Ook het type vet is van belang. Voor de structuur van de croissant is het nodig dat vet wordt gebruikt dat hard is bij kamertemperatuur.