Wijziging en rectificatie bijlagen II en III Additievenverordening

Op 24 april 2015 is een wijziging en rectificatie verschenen van de bijlage II en III van de Additievenverordening (Verordening (EG) nr. 1333/2008). De wijzigingen treden in werking op 14 mei 2015.

Verordening Nr. (EG) 1333/2008 stelt voorschriften voor levensmiddelenadditieven. Het toegestane gebruik van elk additief is vastgelegd per levensmiddel of groep van levensmiddelen. In bijlage II van deze Verordening, staan de toegestane additieven voor levensmiddelen. In deze lijst zijn naast de ‘gewone’ additieven ook de kleurstoffen en zoetstoffen opgenomen. In bijlage III staan de toegestane additieven in enzymen, aroma’s en additieven. Niet vermeld betekent niet toegestaan.

Via Verordening (EU) 2015/647 worden een aantal aanpassingen doorgevoerd in de bijlagen II en III. Zo geldt bijvoorbeeld voor categorie 02.1 “Vrijwel watervrije oliën en vetten” dat vanaf 14 mei 2015 bepaalde additieven niet meer in oliën van eerste persing en olijfolie mogen worden gebruikt.

Download hier Verordening (EU) 2015/647.

Laatst gewijzigd: 28 april 2015