Campagnes

Frituurvet Recycle Het!

MVO zet zich actief in voor het recyclen van gebruikt frituurvet. Veel gebruikt frituurvet wordt nog weggespoeld door het riool, of weggegooid als restafval, terwijl het een uitstekende grondstof is voor biobrandstof. Sinds 2010 werkt MVO samen met de vetrecyclingbedrijven aan de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’. De campagne heeft als doel consumenten te informeren en te stimuleren om gebruikt frituurvet of gebruikte bakolie apart in te zamelen voor recycling tot biobrandstof. 

Inmiddels zijn er meer dan 2500 inzamelpunten op verschillende locaties in heel Nederland. Deze bevinden zich bij supermarkten, sportverenigingen, kinderboerderijen of scholen. Het inzamelen van gebruikt frituurvet heeft daardoor ook een sociaal karakter. Voor de campagne werkt MVO samen met waterschappen, gemeenten, kinderboerderijen en andere recyclebranches om het aantal inzamelpunten te vergroten. 

In de ‘oliebollentijd’, de tijd waarin veel frituurvet wordt gebruikt, van eind december tot begin januari, zoekt de campagne altijd actief publiciteit in de (sociale) media.  

Jolanda van Roon is contactpersoon van deze campagne.

Bezoek website campagne

Frituurvet Recycle Het!

Laatst aangepast op 20 februari, 2023